E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVİOP'da hedef 77.250---

VİOP'da hedef 77.250

VİOP'da hedef 77.250
05 Şubat 2014 - 08:48 borsagundem.com

Bugün ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam ile ISM hizmet endeksi verileri takip edilecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
"VİOP 30: USD İle Toparladı...

VİOP 30 kontratı dün yüzde 1,93 değer kazanarak günü 76,675 puan seviyesinden kapatmıştır.
ABD tarafında fabrika siparişleri verisi beklenenden az gerilemiştir. ABD endekslerindeki pozitif seyre veri ve bilançonun destek olduğunu görüyoruz. Avrupa tarafında ise Euro Bölgesi ÜFE ve İngiltere yapı PMI verisi beklentilerden iyi gelmiştir. Avrupa endekslerinde karışık seyir hakim iken Asya endeksleri ABD endekslerinin pozitif seyri ve şirket karları etkisiyle genel olarak alıcılıdır.
Yurtiçinde ise reel efektif döviz kuru endeksi gerileyerek 7 buçuk yılın aşağısına gelmiştir.
Bugün ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam ile ISM hizmet endeksi verileri takip edilecekken Avrupa tarafında İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve Euro Bölgesi hizmet PMI'ları ile Euro Bölgesi perakende satışları izlenecektir. Yurtiçinde ise veri akışının zayıf olduğunu görüyoruz.
Teknik açıdan kontratın 76.000  üzerinde tutunması durumunda 77,250 direnci, 76,000 seviyesi altına sarkması durumunda 74.000 seviyesine doğru gevşeme yaşanabilir.
 
ALTIN KONTRATI: Altın fiziki talep ile düştü...
 
ABD tarafında açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentilerin üzerinde gelmesi ve spotta altına olan fiziki talepteki düşüşle gevşeme oluşması ile beraber altın kontratı dün günü ekside kapatmıştır.
Bugün ABD tarafında ISM hizmet endeksi ve ADP tarım dışı istihdam verisi takip edilecektir. Önceki dönem 238 bin açıklanan ADP tarım dışı istihdam verisi 180 bin artış olarak bekleniyor.
Teknik açıdan kontratın 1250 desteği aşağısına sarkması durumunda 1245 desteğine doğru gevşemesi olası iken 1255 desteği üzerinde tutunması 1265 direncine doğru toparlama getirebilir.
 
USDTRY KONTRATI: Kontrat günü düşüşle kapattı...

 
Yurtiçinde reel efektif döviz kuru endeksi gerileyerek 7 buçuk yılın aşağısına gelmiştir. ABD tarafında ise fabrika siparişleri verisi beklentilerin üzerinde gelmiştir. Bir süredir sıkışma formasyonu sergileyen spot USDTRY paritesinde dün aşağı yönlü hareketin gerçekleştiğini bununla beraber kontratın da günü ekside kapattığını gördük.
Bugün ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam ve ISM hizmet endeksi verileri takip edilecektir. Yurtiçi ise zayıf bir veri akışına sahiptir.
Teknik açıdan 2,2850 direnci üzerinde tutunması durumunda 2,3000 ve 2,3200 direnç seviyesine doğru toparlanma olası iken 2,2630 desteğinin aşağısına sarkılması 2,2400 desteğine doğru gevşeme getirebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)