E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da ABD verileri etkili olacak---

VİOP'da ABD verileri etkili olacak

VİOP'da ABD verileri etkili olacak
05 Eylül 2014 - 09:06 borsagundem.com

Bugün Almanya sanayi üretimi, Euro Bölgesi büyüme, ABD tarafında ise tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri izlenecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Avrupa Merkez Bankası Kararları ile Yükseldi…
   

Dün piyasalarda oldukça hareketli bir gün geçirdik. İngiltere Merkez Bankası (BOE) beklendiği gibi faizi yüzde 0,50  bırakarak değiştirmezken, asıl sürpriz Avrupa Merkez Bankası ( AMB) tarafından geldi. AMB   haftalık repo faizini yüzde 0,15'ten yüzde 0,05 seviyesine çekerken politika  faizini yüzde -0,10'dan yüzde -0,20 seviyesine çekti. Bu beklenmedik faiz indirimi yanı sıra Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK)  alım programının  ve ipotekli tahvil alım programının  başlatılacağını  ve  genişleme politikasının devam edeceğini söylemesi ile piyasalarda hareketlilik yaşandı.   Dün faiz kararı açıklanmadan önce VDMK alım programının başlatılacağı haberlerinin medyada yer bulması üzerine Avrupa'da endeksler , faiz kararı öncesi yükseldi ve gün boyu pozitif seyir izledi. ABD tarafında ise haftalık işsizlik başvuruları beklentiye yakın gerçekleşirken, özel sektör tarım dışı istihdam beklentiyi karşılamadı. ABD endeksleri ise enerji üreticilerinin petrol fiyatlarına dair yaptıkları negatif açıklamalar nedeniyle Avrupa Borsalarının aksine yatay negatif kapanış yaptı.   
 
Yurt içinde ise ilk seansta yatay negatif seyir eden BİST endeksleri,  VDMK alım programı haberlerinin faiz kararı öncesinde  medyada yer bulması üzerine 2. Seansa yukarı yönlü başlangıç yaptı.  AMB kararları ve AMB Başkanı Draghi konuşmaları ardından endekslerde yükselişin hızlandığını gördük. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı günü  yüzde 1.28 değer kazanç ile  102.125  seviyesinden kapattı.   
Bugün Almanya sanayi üretimi, Euro Bölgesi büyüme, ABD tarafında ise tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri izlenecektir. Özellikle ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri ön plana çıkmaktadır.   

Teknik açıdan ise  kontratın 101.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda  102.500 ve 103.500 dirençlerinin hedeflenmesi beklenebilir. 101.500 desteğinin  aşağı yönlü kırılması durumunda 100.500 seviyesi izlenebilir. Kontratta yukarı yönlü eğilim devam etmektedir.
   
VİOP USDTRY Kontratı: Gelişen Piyasalarda Draghi Coşkusu Geçici Oldu
   
Türk lirası dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin varlığa dayalı menkul kıymet alımına işaret etmesi ardından değer kazanmış olsa da, aşağı yönlü hareket kalıcı olamadı. Draghi fiyatlamalarının etkisi geçtikten sonra, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri öncesinde dolarda görülen değerlenme etkili oldu ve gelişmekte olan ülke kurlarındaki hava da tersine döndü. Bu kapsamda USDTRY kontratı da  yeniden yükseldi.
   
Bugün ABD'de 230 bin beklenen tarım dışı istihdam değişimi ve yüzde 6,1 beklenen işsizlik oranı verileri piyasa açısından belirleyici olacaktır.
   
Teknik açıdan kontratta 2.1840 seviyesi aşağısında  2.1750 ve 2.1650 destekleri izlenebilir. 2.1840 seviyesi üzerinde ise  2.1900 ve 2.1960 dirençleri izlenebilir.
 
VİOP Altın Kontratı: Tarım Dışı İstihdam Verisi Kritik
 
Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararlarını açıklamasından sonra altın kontratında  bir ara 1277 direnci üzerine doğru bir hamle gördüysek de bu hareket kalıcı olmadı. Dün açıklanan ABD istihdam verileri genelde olumsuz algılanacak seviyelerde gelmedi, ISM hizmet endeksinin de beklentilerden yüksek olduğunu gördük. Dolar da bugünkü tarım dışı istihdam verisi öncesinde dünya genelinde değer kazandı ve bu kapsamda altın da geriledi.
   
Bugün ABD'de 230 bin beklenen tarım dışı istihdam değişimi ve yüzde 6,1 beklenen işsizlik oranı verileri piyasa açısından belirleyici olacaktır.
   
Teknik açıdan kontratın 1277 direnci aşağısında 1255 ve 1245 desteklerinin hedeflenmesi, 1277 direnci üzerinde ise 1285 ve 1295 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)