E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP temkinli hareket edebilir---

VİOP temkinli hareket edebilir

VİOP temkinli hareket edebilir
18 Eylül 2013 - 09:02 borsagundem.com

Piyasanın genelinde beklentiler Eylül’de azaltım ve Aralık’ta azaltım olarak ayrılıyor

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:
"Haftanın iki kritik gündeminden ilki olan TCMB’yi dün atlattık, bugün de Amerikan Merkez Bankası FED’in uzun zamandır üzerine tartışılan ve gelişmekte olan piyasalarda dalgalanmalara neden olan tahvil alımlarını azaltma hamlesinin bu toplantıda gelip gelmeyeceği izleniyor olacak…
TCMB beklenen gibi faizlerde bir değişiklik yaparken beklenmeyen bir şekilde ROK ve munzam karşılıklarda da değişikliğe gitmedi. Bu adım ikinci seansta piyasanın sınırlı da olsa geri çekilmesine neden oldu ancak esas beklenti FED’den olduğu için ABD TÜFE verisinin beklentilerin altında kalması (FED’in tahvil alımlarına devam için işsizlik sınırının yanında bir de enflasyon hedefi var) ve ABD borsalarının olumlu performansı sayesinde yükselişe eşlik edildiğini gördük…
FED için bugün beklentilere gelelim. Bloomberg anketi medyan tahminine göre Fed büyük ihtimalle aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarında 10 milyar dolarlık azaltım yapacak. Piyasanın genelinde beklentiler ise önce Eylül’de azaltım ve Aralık’ta azaltım olarak ayrılıyor, Eylül beklentileri ise 10-15 milyar dolar aralığında değişirken mortgage tahvil alımlarının dışında kalanlarda bir kesintiye gidileceği düşünülüyor. Her ne kadar azaltım beklentileri söz konusu olsa da Aralık umudu da hala taşındığı için bu toplantıda alınacak indirim kararı bir miktar olumsuz etki yapabilir diye düşünüyoruz.
Dün günü 92,530 seviyesinden kapatan Ekim vadeli endeks30 kontratta da BIST gibi bugün daha temkinli bir hareket olabileceği ve FED kararı gelene dek (ki etkisini yarın fiyatlayacağız) yön arayışlarının sürebileceğini düşünüyoruz. 92,500 direncinin hafifçe aşılıp üzerine kapanılması olumlu ancak güçlendirilmediği için 91,500 desteğine geri çekilme olabilir, altında ise 90,100 ve 89,500 var, dirençler ise 93,000 ve 93,500 seviyelerinde.."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)