E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinVilla fiyatına mantar---

Villa fiyatına mantar

Villa fiyatına mantar
04 Aralık 2014 - 03:01 borsagundem.com

Dünyanın en ağır mantarı için iş adamları kesenin ağzını açıyor. Çinli işadamı rekor büyüklükteki trüf mantarı için tam 1 milyon dolar teklif etti

Dünyanın en ağır mantarı alıcısını bekliyor. 1 kilogram 890 gram ağırlığı ile dünyanın en ağır mantarı olarak kabul edilen mantar için çılgın bir teklif geldi. Çinli bir işadamı trüf mantarı için tam 1 milyon dolar teklif etti.

Söz konusu ‘beyaz trüf mantarı’nın gramının restoranlara binlerce dolar karşılığında satıldığı ifade ediliyor. Yaklaşık 1.9 kilogram ağırlığındaki bu mantar sadece sonbahar aylarında toplanabiliyor. Mantar için cumartesi günü New York’taki Sotheby Müzayede Evi'nde bir açık artırma düzenlenecek.



ZENGİNLERİN YİYECEĞİ

Dünyada “siyah elmas” ve “zenginlerin yiyeceği” olarak adlandırılan beyaz trüf mantarı, toprağın 5 ile 20 santimetre derinliğinde yetişiyor. Özel eğitimli köpeklerle toplanan Trüf mantarı, Akdeniz iklim kuşağının belli bölgelerinde bulunuyor.

YARDIM AMAÇLI

Trüf mantarı uzmanı Ken Frank, yağışlı sezonlarda bu tür mantarların bulunmasının kolaylaştığını ancak genelde bu mantarların büyüklüklerinin ceviz ebadında olduğunu söyledi. 

Frank, yine de kısa sürede çürüyecek olan bu mantar için teklif edilen 1 milyon doların geri çevrilmesinin matematik hesaplarını alt üst ettiğini belirtti. Frank, "Bu mantarın müzayedeye konulması ancak bağış amacıyla . Zaten Sabatino Tartufi de açık artırmanın New York Glokom Vakfı yararına yapılacağını söyledi" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)