E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVictoria’s Secret alıcı bulamadı halka arz oluyor---

Victoria’s Secret alıcı bulamadı halka arz oluyor

Victoria’s Secret alıcı bulamadı halka arz oluyor
12 Mayıs 2021 - 13:00 borsagundem.com

Geçtiğimiz yıl satılması süreci pandemi nedeniyle sekteye uğrayan Victoria’s Secret uygun teklifi bulamamasının ardından halka arz olmaya hazırlanıyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret’ın sahibi L Brands bir süredir dev markayı elden çıkarmaya çalışıyordu. CNN’in haberine göre L Brands resmi olarak dünyaca ünlü marka için yeni talip aramayı bıraktı. Şirket bunun yerine Victoria’s Secret’ı halka açık bir şirket haline getirmeyi hedefliyor.

Ağutos ayında işlemlerin sonlandırılmasıyla birlikte L Brands şirketinin Victoria’s Secret ve Bath & Body Works olmak üzere halka açık iki şirketi bulunacak. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada bu hamlenin amacının “her şirketin gelişen perakende piyasası ortamında gelişmek ve kârlı bir büyüme sağlamak için yönetim odağını ve finansal esnekliği en üst düzeye çıkarmasını sağlamak” olduğunu belirtti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, L Brands geçtiğimiz yıl Victoria’s Secret firmasını özel sermaye şirketi Sycamore Partners’a satmak üzereyken pandemi patlak verdi. Pandemi nedeniyle firmanın mağazalarını kapatmak zorunda kalmasıyla 525 milyon dolarlık satış anlaşması rafa kalktı. Sycamore, mağazaların kapatılması gibi değişikliklerin anlaşmayı ihlal ettiğini savunduğu için işlemi reddetti.

Victoria’s Secret markası için yeni talip arayışı bu yıl da devam etti. Ancak New York Times’ın haberine göre dev marka için gelen teklifler yeterince yüksek olmadı. L Brands, "birden fazla potansiyel alıcıyla görüşmeler yaptığını" açıkladı. Şirket açıklamasında markanın "ayrı, halka açık bir şirkete dönüştürülmesinin bireysel hissedarlara satıştan daha fazla değer sağlayacağı" belirtildi.

L Brands Yönetim Kurulu Başkanı Sarah Nash kapatılan mağazalar ve yenilenen satış ürünlerinin ardından Victoria’s Secret’ın geri dönüş için önemli bir ilerleme kaydettiğini açıkladı.

Nash, L Brands yönetim kurulunun bu kararın arkasında olduğunu belirterek, “Kurul, ileriye dönük bu tercihin hissedarlara en yüksek değerde getiri sağlayacağına ve ayrılığın her işletmenin büyümesi için en iyi fırsatlara ulaşmasına yol açacağına inanıyor” açıklamasında bulundu.

L Brands açıklamasında yatırımcılara ilk çeyrek bilançosu öncesi ön bilgiler de sağlandı. Şirket Bath & Body Works ve Victoria Secret’ın ABD’deki korona virüs teşvik paketlerinden ve Kovid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesinden faydalandığı belirtildi.

Çinli kamyon şirketi ABD’de halka arza hazırlanıyor

 

ABD SPK’sından Bitcoin uyarısı

 

Borsalarda düşüş, BTC ve Ether'e yaradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)