E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVezneciler'deki bomba da Lice'den mi geldi---

Vezneciler'deki bomba da Lice'den mi geldi

Vezneciler'deki bomba da Lice'den mi geldi
09 Haziran 2016 - 05:24 borsagundem.com

Vezneciler katliamıyla ilgili polis PKK ihtimali üzerinde duruyor. Örgütün kullandığı patlayıcıların büyük kısmını Diyarbakır Lice'den çıktığına dair ipuçlarına ulaşıldı

6 polisin şehit olduğu, 5 sivilin hayatını kaybettiği Vezneciler katliamının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Saldırı hazırlığını yapan 3 kişinin kimliği belirlendi. Polis olayda PKK ihtimali üzerinde dururken, örgütün bombalı saldırılarda kullandığı patlayıcıların büyük kısmının Diyarbakır’ın Lice ilçesinden çıktığına dair ipuçlarına da ulaşıldı. Uğur Ergan'ın Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

İstihbarat birimlerinin PKK’nın yeni dönem stratejilerine ilişkin raporunda, PKK’nın el yapımı patlayıcılar ve bombalı araçlar için kullandığı patlayıcı madde ve kimyasalların çoğunu Suriye’den tedarik ettiği ve Diyarbakır’ın Lice ilçesinde depoladığı bilgisi yer aldı. İstihbarat kaynakları, İstanbul Vezneciler ile Mardin Midyat’ta kullanılan patlayıcıların da Lice’den geldiği üzerinde duruyor. 4 Haziran günü Lice’de çok büyük bir patlayıcı deposunun imha edildiği bildirilirken, güvenlik güçlerinin ilçede farklı yerlerde olduğu tahmin edilen patlayıcı depoları ile bunların dağıtımını yapan teröristlere karşı önümüzdeki günlerde kapsamlı operasyon başlatılması gerektiği belirtildi.

DÜDÜKLÜ TENCEREDE PATLAYICI

Vezneciler’deki terör eyleminden önce İstanbul polisinin PKK’nın kentteki hücre evlerine baskın yaptığı da öğrenildi. İstanbul Esenyurt’taki PKK’ya ait hücre evine düzenlenen baskında düdüklü tencerede hazırlanmış 14.3 kilo patlayıcı bulundu. Hücre evde yakalanan iki teröristin sorgulamasından Vezneciler eyleminin aydınlatılabileceği belirtiliyor. PKK’nın kırsaldan İstanbul ve diğer büyük şehirlere terörist transfer ettiğine de dikkat çekildi. İstanbul’a kırsaldan patlayıcı getirdiği değerlendirilen iki teröristin izinin sürüldüğü bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)