E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVestel yurtdışı yatırımlarını genişletiyor---

Vestel yurtdışı yatırımlarını genişletiyor

Vestel yurtdışı yatırımlarını genişletiyor
02 Eylül 2016 - 09:53 borsagundem.com

Toshiba'yla marka lisans anlaşması imzalayan Vestel'in, Polonya'da TV montaj fabrikası satın alacağı açıklandı

Vestel yurt dışında atağa geçti. Şirket geçtiğimiz günlerde Latin Amerika'da fabrika baktığını açıklamıştı. Dün de Toshiba'yla marka lisans anlaşması imzalandı.

Japon devi Sharp'ın Vestel'den marka hakkını geri almayı planladığı iddiaları da yalanlanırken, Tayvanlı Compal Electronics Polonya'daki LCD TV montaj fabrikasını Vestel'e satacağını açıkladı. Şirket, işlemin dördüncü çeyrek sonlanmadan tamamlanmasını beklediğini duyurdu.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklama şöyle;

1 Eylül 2016 tarihinde kamuya duyurduğumuz Toshiba marka lisans anlaşması kapsamında, Avrupa'da yeni bir yapılanma kurulması ve Wroclaw, Polonya'da bulunan eski Toshiba fabrikasının hem Toshiba hem Vestel için üretim ve lojistik merkezi olarak kullanılması planlanmaktadır. Bu kapsamda, 1 Eylül 2016 tarihinde %100 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret AŞ ile Compalead Electronics B.V. arasında bahsi geçen fabrikanın sahibi "Compal Electronics Europe sp. z o.o." unvanlı şirketin hisselerinin alımına yönelik bir hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse devrinin tamamlanması ilgili makamlardan gerekli izinlerin alınması ve taraflarca belirlenen şartların yerine getirilmesine tabidir.

Bu açıklamada bahsi geçen satın alma işlemine ilişkin niyet mektubunun imzalanması aşamasında, nihai görüşmelere geçilip geçilmeyeceği henüz belirsizlik taşıdığından ve bu aşamada kamuya açıklama yapılması yatırımcıları yanıltabileceğinden ve süreç içerisinde Şirketimizin rekabet ve pazarlık gücünü olumsuz etkileyebileceğinden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, söz konusu içsel bilginin kamuya açıklanması Yönetim Kurulumuzun 28.03.2016 tarih ve 2016/19 sayılı erteleme kararı ile bağlayıcı bir sözleşme akdedilene kadar ertelenmiştir. Söz konusu işleme ilişkin nihai anlaşmanın imzalanması nedeniyle erteleme sebebi ortadan kalktığı için işbu açıklama yapılmaktadır.

Vestel'den Sharp açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 91,50
En Yüksek: 92,80
En Düşük: 86,25
Değişim 3,80 %
FK: 21,17
PD / DD: 0,85
İşlem Hacmi 1.557.012.749
Toplam Adet: 17.375.175
Ağırlıklı Ort.: 89,57
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)