E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVestel Güney Kore'ye ihracata başlıyor---

Vestel Güney Kore'ye ihracata başlıyor

Vestel Güney Kore'ye ihracata başlıyor
20 Mayıs 2016 - 08:19 borsagundem.com

Vestel ihracat pazarları arasına, dünya lideri rakiplerinin bulunduğu Güney Kore’yi de dahil etti.

Tüketici elektroniğinin ihracat lideri Vestel, genel ihracattaki düşüş seyrine rağmen bu yılın ilk çeyreğinde ihracatını yüzde 27 oranında artırdı. Artışta özellikle durgunluğun yaşandığı Avrupa pazarındaki yüksek oranlı ihracat performansı etkili oldu. Toplam üretiminin yüzde 65’ini ihraç eden Vestel, tüketici elektroniği ve beyaz eşyada dünya lideri Güney Kore’ye de hazirandan itibaren ilk kez fırın ihracatına başlıyor. 

İç ve dış pazardaki olumsuz koşullar nedeniyle 2015 yılının Ocak- Mart dönemini zararla kapatan Vestel, bu yıl faaliyet karını 251 milyon TL’ye, net karını ise 111.1 milyon TL’ye yükseltti. Basınla düzenlediği buluşmada grubun 2016 yılı ilk çeyrek sonuçlarını paylaşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, içeride ve dışarıda yaşanan olumsuz koşullara rağmen yılın ilk üç ayını başarılı bir dönem olarak geçirdiklerini söyledi. Vestel’in, geçen yılın ilk çeyreğine göre üretimde yüzde 18, ciroda yüzde 24, iç satışlarda yüzde 23, ihracatta da yüzde 27’lik artış oranına ulaştığına işaret eden Erdoğan, beyaz eşya pazarında yüzde 11, elektronikte de 33 oranında büyüme yakaladıklarını bildirdi.

Rusya’da satışlar devam ediyor

Erdoğan, ilk çeyrekte Avrupa televizyon pazarında yüzde 2’lik daralma yaşanmasına rağmen, Vestel’in adet bazında ihracatını yüzde 39 oranında artırdığını da kaydetti. Erdoğan, Afrika ve Asya pazarlarında da büyümeyi sürdürdüklerini anlattı. Erdoğan, bu yaz Rio’da düzenlenecek yaz olimpiyatları ile Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın televizyon satışlarında canlılık yaratmasını beklediklerini söyledi. Erdoğan, Rusya’da üretimi durduklarını ancak satışlarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Akıllı projeler geliştiriyor

Turan Erdoğan, beyaz eşyada ve tüketici elektroniğinde akıllı cihazlar dönemine girildiğini ve Vestel’in de bu alanda projeler geliştirdiğini söyledi. Erdoğan, “Bu yöndeki faaliyetlerimiz özellikle proje bazlı çalışmalarda yoğunlaşıyor. Bu kapsamda örneğin çözüm ortaklarımızla birlikte akıllı ev konsepti içinde akıllı mutfaklar tasarlıyoruz. Bunların sayısını da önümüzdeki dönemde artıracağız” diye konuştu.

Güney Kore’ye ihracat hazırlıkları tamamlandı

Güney Kore’ye ihracat hazırlıklarının tamamlandığını ve haziran ayı ile birlikte fırın sevkiyatına başlayacaklarını bildiren Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Bu önemli ve devamlılığı olacak uzun vadeli bir iş” dedi. Erdoğan, Vestel’in 158 olan ihracat yaptığı ülke sayısını bu yıl 160’ın üzerine çıkaracaklarını da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)