E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVestel, Google ile ortak Android TV üretmek için anlaştığını duyurdu---

Vestel, Google ile ortak Android TV üretmek için anlaştığını duyurdu

Vestel, Google ile ortak Android TV üretmek için anlaştığını duyurdu
26 Şubat 2019 - 10:25 borsagundem.com

Vestel, Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde yaptığı açıklamayla, Android Pie işletim sistemi ile çalışan Android TV üreteceğini duyurdu.

Vestel, Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde yaptığı açıklamayla, Android Pie işletim sistemi ile çalışan Android TV üreteceğini duyurdu. Vestel, Android TV ürün gamını 2019 yılı Mayıs ayında Türkiye’den başlamak üzere Avrupa’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Kongre sonrası Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Google ile yaptığımız bu anlaşmayla Android'i televizyonlarımızın içine gömdük ve ortak geliştirdiğimiz bu platformu Mayıs ayından itibaren sunacağız. Diğer Android bazlı sistemlerle direkt iletişime geçen bir televizyondan bahsediyoruz. Bu hamleyle televizyon ihracatımızı artıracağız, Avrupa'da ilk sıraya çıkacağız" diye konuştu.

2018'de iç pazardaki daralmaya rağmen dış pazardaki hamlelerle 2018'i rekor bir bilançoyla kapattıklarını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karlılığımız ciddi şekilde arttı. Türkiye pazarında son 1 haftadır perakendede artışı gözlemliyoruz. Türkiye pazarındaki daralma umduğumuzdan daha kısa bir zamanda telafi edilecek. 155 ülkeye ihracat yaptık. 2019'da pazarlarımızı artıracağız. 2018'de Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerine açılımlar yaptık. Bu bölgelerde büyümemizi geliştireceğiz. 2018'de Dubai ofisimizi kurduk. Dubai'den tüm Afrika, Ortadoğu coğrafyasına yayılmayı hedefliyoruz"

Vestel'i dayanıklı tüketim malları üretiminin yanında teknoloji firması olarak da konumlandırmak istediklerini bildiren Turan, cep telefonunda iç pazarda büyümek istediklerini söyledi. Cep telefonunda ÖTV'nin yüzde 50'ye çıkarılması konusunda verilen yasa teklifine ilişkin ise "Yerli üretime destek olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar 3 milyona yakın telefon sattık. Daha uygun fiyatla pazara verdiğimiz telefonlarda pazar liderliğine ulaşmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

ÖTV indiriminin beyaz eşya pazarına çok olumlu katkısının olduğuna dikkat çeken Turan, beyaz eşya sektöründe ÖTV muafiyetinin devam etmesini beklediklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)