E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVerusa Holding'den dev satın alma---

Verusa Holding'den dev satın alma

Verusa Holding'den dev satın alma
30 Kasım 2016 - 08:29 borsagundem.com

Enerji sektörü ve madencilik alanında önemli yatırımlara imza atan Verusa Holding, Hüsnü Özyeğin'in Enda'daki paylarını satın alıyor

Ege Bölgesi'nin Çukurova Elektriği olarak bilinen Enda Enerji'nin en büyük hissedarı konumunda olan Verusa Holding, Hüsnü Özyeğin'in şirketi Fiba Holding'in yüzde 10 payını satın alıyor. Son dönemde önemli satın almalara imza atan Verusa Holding, Enda Enerji'deki payını yüzde 37'ye yükseltiyor.

ÖNEMLİ BİR SATIN ALMA

Konuyla ilgili olarak şirketten KAP'a yapılan açıklamada satın almayla ilgili şu detaylara yer verildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.11.2016 tarihli ve 2016/18 sayılı toplantısında alınan karar gereğince;
Fina Holding A.Ş.'nin, Enda Enerji Holding A.Ş'de sahip olduğu, 21.896 adet (A) grubu nama yazılı ve 23.443.537 adet (B) grubu hamiline yazılı olmak üzere toplam 23.465.433 adet payın satın alınması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Sözleşmede öngörülen ön koşulların ve EPDK izinlerinin alınmasını takiben pay devir işlemleri tamamlanacaktır.
Söz konusu pay devir işlemlerinin tamamlanması ile birlikte, Şirketimiz Verusa Holding A.Ş.nin, Enda Enerji Holding A.Ş. sermayesindeki doğrudan ve dolaylı pay oranı %36,85'e yükselmiş olacaktır. "

EGE BÖLGESİ’NİN ÇUKUROVA ELEKTRİĞİNE BENZETİLİYOR

Enerji sektöründe dev yatırımlara imza atan Verusa Holding, son yılların en büyük girişim sermayesi yatırımını gerçekleştirdi. Akdeniz Bölgesi’nin en büyük enerji şirketi olarak bilinen ve bir dönemler borsanın lokomotif hisseleri arasında yer alan Çukurova Elektrik’e benzetilen Enda Enerji Holding, bölgenin en önemli iş adamlarının ortak girişimiyle kurulmuş bir şirket.

KARAMEHMET VE ÖZYEĞİN DE ORTAK

Turkcell başta olmak üzere birçok alanda girişimci yatırımlarıyla tanınan Çukurova Holding’in sahibi Mehmet Emin Karamehmet başta olmak üzere Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin şirketin ortağı konumunda. 200’den fazla ortağa sahip olan şirketin diğer ortakları arasında TÜSİAD eski Başkanı Muharrem Kayhan, Metin Akpınar, Selim Yaşar başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin önde gelen isimleri bulunuyor. Bu isimler aynı zamanda Kipa marketlerini kurup halka açtıktan Yaylaköy’de RES yatırımları bulunuyor.

BARAJ SAYISI 6’YA YÜKSELDİ

Ege Bölgesi’nin en önemli projelerinden biri olan Enda Enerji’nin 5 adet HES barajı bulunuyor. Çanakkale’de jeotermal santrali bulunan şirketin Kuşadası, Çeşme, Mordoğan ve Yaylaköy’de RES yatırımları bulunuyor.
Verusa Holding, geçen hafta da Doğu Anadolu’nun en önemli enerji projelerinden biri olan İklimya Elektrik’in yüzde 94.4 payını satın alarak Hidroelektrik Santrali (HES) sayısını 6’ya yükseltti.

ENERJİ BORSASININ 3. BÜYÜK ORTAĞI

Enerji Borsası’nın (EPİAŞ) yüzde 4 hissesini alan Verusa Holding'in iştiraki Ata Elektrik 3. büyük ortak oldu. 11 Eylül 2015'te Borsa İstanbul'un gerçekleştirdiği Enerji Piyasası İşletmeleri A.Ş. hissesi satış ihalesinde, en yüksek teklifi Verusa Holding'in iştiraki Ata Elektrik verdi. Yapılan açık artırmada 2.050.502 adet hisse için hisse başına 1.42 TL fiyat oluştu.

EPİAŞ'ın ortaklık yapısına bakıldığında Ata Elektrik, TEİAŞ ve Borsa İstanbul’dan sonra yüzde 4 Hisse ile 3. Sırada yer alıyor. TEİAŞ’ın ve Borsa İstanbul’un % 30 oranında eşit payı bulunuyor. Ata Elektrik’ten sonra Aksa Enerji, Ayen Enerji ve Limak Enerji’nin % 0.6 oranında payları bulunuyor. Zorlu Enerji’nin % 0.4, Odaş Enerji’nin ise % 0.3 payı var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 237,70
En Yüksek: 241,60
En Düşük: 235,10
Değişim 0,98 %
FK: 23,31
PD / DD: 8,99
İşlem Hacmi 8.241.565
Toplam Adet: 34.575
Ağırlıklı Ort.: 238,38
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Verusa?!10 Ocak 2017 11:53

    Bu işlem VERUSA nın yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeni le iptal oldu - bakalım bu haberde bu kdr okkalı şekilde verilecek mi? merakla bekliyoruz..

  • KILIÇ30 Kasım 2016 18:35

    ışıklar enerji karadenizde adanada santral kurdu ama hisse degeri 25 kuruş oysaki su akıyor para basıyor yatrımcıyıda soyma telaşında .