E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVerizon, Yahoo ve AOL gibi medya varlıklarını satışa çıkarıyor ---

Verizon, Yahoo ve AOL gibi medya varlıklarını satışa çıkarıyor

Verizon, Yahoo ve AOL gibi medya varlıklarını satışa çıkarıyor
29 Nisan 2021 - 12:32 borsagundem.com

ABD’li telekom şirketi Verizon, dijital medyadaki pahalı ve başarısız denemesinden geri dönüş yollarını ararken Yahoo ve AOL gibi varlıkların satışını değerlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li telekom şirketi Verizon, dijital medyadaki pahalı ve başarısız denemesinden geri dönüş yollarını ararken Yahoo ve AOL gibi varlıkların satışını değerlendiriyor.

Özel sermaye şirketi Apollo Global Management’ın yürüttüğü satış sürecinin, 4 milyar ila 5 milyar dolar değerinde bir anlaşmaya yol açabileceği belirtiliyor.

Verizon, 2015'te AOL ve 2017'de Yahoo da dahil olmak üzere bir zamanların tanınmış web sitelerinden oluşan bir portföyü bir araya getirerek milyarlarca dolar yatırım yaptı ve toplamda 9 milyar dolardan fazla ödeme yaptı.

Abone sayısı açısından ülkenin en büyük kablosuz operatörü olan Verizon, en parlak dönemlerinden beri trafiğini kaybeden ancak yine de yüz milyonlarca hesap sahibi olan markaları canlandırmayı amaçlayan web sitelerini satın aldı.

2017 yılında eski AOL İcra Kurulu Başkanı Tim Armstrong altında işleri yeniden düzenledi, birleşik bölümü "Oath" olarak adlandırdı ve Alphabet Inc.'in Google ve Facebook Inc. gibi dijital reklamcılık güç merkezleriyle rekabet edeceğinin sinyalini verdi .

Çevirmeli İnternet bağlantılarına bağlanan masaüstü bilgisayarlar çağında doğan Yahoo ve AOL, daha fazla reklam doları yakalamayı başardı, ancak dikkatlerini mobil uygulamalara kaydıran kitlelere ulaşmak için mücadele etmek zorunda kaldı.

Dijital medya işi nihayetinde 2020 yılına kadar 10 milyar dolarlık yıllık gelir hedefine ulaşamadı ve 2018'de Verizon, dijital medya bölümünün değerinde yaklaşık 4,5 milyar dolar azaltmayı muhasebeleştirmek zorunda kaldı. Verizon, birimdeki işleri kesti ve Kasım ayında HuffPost haber bölümünü BuzzFeed Inc.'e satmayı kabul etti. Bu, Tumblr blog platformunu WordPress sahibine nominal bir meblağ karşılığında satmak için 2019 anlaşmasının ardından yapıldı.

Yahoo Finance ve Yahoo Mail'in yanı sıra TechCrunch ve Engadget haber sitelerini de içeren işletme, koronavirüs pandemisinin ilk aylarında keskin bir reklam geri çekilmesi nedeniyle 2020'de bir önceki yıla göre % 5,6 düşüşle 7 milyar dolarlık gelir elde etti. İşler ikinci yarıda toparlandı ve birim, ilk çeyrekte % 10 artışla 1,9 milyar dolara yükselen iki çeyrek çift haneli büyüme kaydetti.

Geri dönüşe rağmen Verizon, son zamanlarda dikkatini Disney + ve Hulu gibi kablosuz ve ev-İnternet planlarıyla birlikte kullanılabilen video akış hizmetleriyle ortaklıklara odakladı.

Verizon, şimdi satış yaparak, benzer varlıkların değerlemelerinin yükselişe geçtiği bir zamanda ihtiyaç duyulan nakdi artırabilir. Şirket bu yıl, ultra hızlı beşinci nesil kablosuz ağını destekleyecek spektrum lisanslarını güvence altına almak için yaklaşık 53 milyar dolar taahhüt etti. Yöneticiler geçtiğimiz günlerde yatırımcılara ağ ekipmanı, fiber optik kablolar ve benzerlerine yapılan sermaye harcamalarının 21,5 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)