E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakVerimli binaya 'yeşil' belge---

Verimli binaya 'yeşil' belge

Verimli binaya 'yeşil' belge
09 Aralık 2014 - 05:13 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeşil binalar ve yerleşimlerin doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanması için yönetmelik hazırladı

Düzenlemeyle 7 kişiden oluşan bir Daimi Komite oluşturulacak. Çevre Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, YÖK, TSE, TMMOB ve TOBB’dan birer temsilcinin yer alacağı Daimi Komite, enerjiyi verimli kullanan mevcut ve yeni binalara ‘yeşil bina’ sertifikası verilmesine karar verecek.
Daimi Komite tarafından, binalarla yerleşimlerin belgelendirilmesine ilişkin performans kriterleri ve bunların ağırlık yüzdeleri tayin edilecek. Plan, fen, sağlık ve çevre şartları ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelik hükümlerinde ve zorunlu standartlarda getirilen asgari kriterler, performans kriterlerine ve ağırlık yüzdelerine dahil edilmeyecek. Bakanlık, 30 gün içerisinde Daimi Komite’yi oluşturacak. Daimi Komite, kurulduktan sonra dört ay içinde yönetmelikte geçen düzenlenmeleri hazırlayacak. Belgelendirilmeye hak kazanan binaların veya yerleşmelerin, Daimi Komite tarafından belirlenen ulusal yeşil bina veya sürdürülebilir yerleşmeler logosunu kullanmasına izin verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yönetmelikte lisans verilen kurumların “Burası yeşil binadır” belgesi vereceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)