E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVerilerin TL varlıklardaki etkisi sınırlı---

Verilerin TL varlıklardaki etkisi sınırlı

Verilerin TL varlıklardaki etkisi sınırlı
14 Şubat 2020 - 09:03 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende TL’deki kırılganlığa ve 6.07 direnci konusunda temkinli olunması öneriliyor.

Çin’in 75 milyar $ ABD ürününe tarife indirimi başlıyor...

Geçtiğimiz hafta Çin, 14 Şubat tarihinden sonra 75 Milyar Dolar değerindeki ABD ürününe uygulanan gümrük tarifesini yarı yarıya indireceğini açıklamıştı. Bugün bu süre başladı.

Asya saatleri diliminde ise ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei ve bağlı şirketlerinin ABD’li Şirketler ile iş yapabilmesi için 45 günlük sürenin tanındığı açıklandı. Gelen açıklama Asya’da özellikle Çin ve diğer borsalarda pozitif hava yaratırken, yalnızca Japonya Nikkei endeksi negatif ayrışıyor. Vadeliler kanadında da benzer şekilde şu anda pozitif bir tablo izlenmekte.

Emtialarda ise ons altın 1570$ üzerindeki sakin seyrini korurken, petrol fiyatlarıda bulunduğu bölgeyi koruyor. Bugün içerisinde, virüse ya da Çin’in tarife kararına ilişkin Trump’tan veya Çin’den gelecek olası açıklamalar yakından takip edilecek olup, veri takviminde ise Avrupa’dan gelecek büyüme rakamları yakından izlenecek.

Yurtiçinde ise İdlib gündemi kritik düzeyde kalmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili haber akışları devam ederken, olası sürpriz her detayın endekste ve kurda volatiliteyi artırabileceğini eklemekte fayda var.

Bugün seans başında Türkiye aralık ayı cari işlemler verisi ve öğleden sonra TCMB beklenti anketi raporu yakından izlenecek. Gelen verilerin TL varlıklar üzerindeki etkisi sınırlı kalabilir. Endeks ise dün güne yatay pozitif bir başlangıç yaptıktan sonra günü 120.540 puanla %0.41 yukarıda kapattı. 120Bin üzerindeki kalıcılık yukarı yönlü hareketinde güçlü şekilde devam edebilmesi adına önem arz ediyor. Dolar/TL cephesinde ise 6.04 üzerindeki seyir anlık olarak izlenirken, TL’deki kırılganlığın 6.07 direnci konusunda temkinli olmayı gerektiriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)