E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVeriler fiyatlamalara yansımadı---

Veriler fiyatlamalara yansımadı

Veriler fiyatlamalara yansımadı
06 Mayıs 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde zayıf seyretti ve günü %0.1 kayıpla 98,737 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 1.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 59 hisse değer kazandı, 40 hisse ise değer kaybetti.

Yurtdışı hisse piyasalarında ise tepki yükselişi izlendi. Almanya DAX endeksi petrol fiyatlarındaki yükseliş ile sosyal ve ticari kısıtlamaların kaldırılması sebebiyle günü %2.5 artışla kapattı.
Avrupa’da petrol fiyatlarının yükselişinin yanı sıra dev petrol şirketi Total’in beklentilerin üzerinde gerçekleşen finansalları da yükselişi destekledi. Ayrıca Almanya Yüksek Mahkemesi, ECB’nin 2015 ve 2018 yıllarında yaptığı varlık alım programını kısmi kusurlu buldu ve 3 aylık ayarlama süresi tanıdı. Öte yandan ABD’de Nisan ayı PMI endeksleri yine zayıf gerçekleşirken fiyatlamalara yansımadı. ABD endeksleri, teknoloji, sağlık ve enerji şirketleri ile beraber günü pozitif tarafta kapattı. Ancak Fed Başkan Yardımcısı Clarida’nın yeniden faaliyete geçmesi beklenen ticari işletmelerin ve ekonominin ek desteğe ihtiyaç duyacağını belirtmesi yükselişi sınırlayan unsur oldu.

Bugün Avrupa’da Nisan ayı PMI verileri, ABD’de ADP istihdam raporu açıklanacak. İçeride ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Citigrou ve Societe Generale ile yapacağı telekonferans takip edilecek. Basına kapalı gerçekleşecek toplantının saat 16.00'da başlaması bekleniyor. Toplantıda, uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin ekonomi politikaları anlatılacak. BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste 97,800- 97,500 destek bölgesi iken 99,500-100,000 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Bu bant içinde trade amaçlı pozisyonlar değerlendirilebilir. 97,500 kısa vadeli pozisyonlar için zarar-kes seviyesidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)