E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarVeriler ABD vadelilerini olumlu etkiledi---

Veriler ABD vadelilerini olumlu etkiledi

Veriler ABD vadelilerini olumlu etkiledi
28 Haziran 2013 - 15:25 borsagundem.com

Japonya sanayi üretimi verilerinin beklentilerden iyi gelmesi ile küresel ekonomide oluşan olumlu havadan etkilendi

ABD endeks vadelileri, Japonya sanayi üretimi verilerinin beklentilerden iyi gelmesi ile küresel ekonomide oluşan olumlu havanın etkisiyle yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi 1998'den bu yana en iyi ilk yarı yıl performansını yaşamaya doğru yol alıyor.
Dünyanın en büyük ilaç üreticisi Pfizer Inc., 10 milyar dolar değerinde hisse geri alımı yapacağını açıklamasıyla New York ilk işlemlerinde yüzde 1.1 yükseldi. Dünyanın ikinci en büyük teknolojik dnaışmanlık şirketi Accenture Plc, çeyrek satışlarının tahminlerin altında kalmasıyla yüzde 8.4 geriledi. Nike Inc. yüzde 0.9 değer kaybetti. Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry ise çeyrek yılda beklenmedik bir zarar açıklamasıyla ilk işlemlerde yüzde 16 düştü.
S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 07:24'te 1,609.8 puan oldu. S&P 500 Endeksi dün, beklenenden iyi gelen ekonomik veriler ve Fed yetkililerinden yapılan teşviklerin sürdürülmesine destek açıklamaları ile Ocak ayından bu yana en büyük üç günlük ralliye ulaşmıştı.Gösterge endeksi bu hafta yüzde 1.3 değer kazanarak Haziran ayı kayıplarını yüzde 1.1'e düşürdü. Dow Jones vadeli kontratları 24 puan, yani yüzde 0.2, artışla 14,960 puana geldi.
Zürih'te bulunan Credit Suisse Group AG yatırım stratejistlerinden Thomas Lehr, "ABD piyasası, hisselerin oldukça hızlı toparlanmasıyla takip etmesi oldukça heyecan verici piyasalardan biri haline geldi. Yatırımcıların riskli varlıklara olan güveni yükseldi ve piyasa oyuncuları Fed'in azaltmaya gitmesinin toparlanmış bir ekonomiyle mümkün olacağını, bu durumdan da hisselerin kesinlikle kârlı çıkacağını fark etmeye başladılar. İlerleyen günlerde biraz daha fazla volatilite görebiliriz, fakat yıl sonuna doğru daha fazla kazanç bekliyoruz" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)