E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıVeri gündem sakin, kurlar yatay---

Veri gündem sakin, kurlar yatay

Veri gündem sakin, kurlar yatay
06 Nisan 2021 - 08:33 borsagundem.com

Piyasalarda veri gündeminin sakin olduğu haftanın ikinci işlem gününde, döviz kurları da güne yatay bir başlangıç yapıyor. Dolar/TL 8,10, euro/TL 9,58-9,59 bandından işlem görüyor.

Döviz kurları sakin güne yatay bir başlangıç yapıyor. Sabah saatleri itibarıyla dolar/TL dünkü kapanış seviyeleri olan 8,10'dan değerleniyor. Euro/TL de benzer şekilde 9,58-9,59 bandında hareket ediyor.

Dolar/TL, haftanın açılışını 8,20 seviyelerinden yapmış sonrasında gün ortasına doğru ABD tahvil getirilerine paralel bir hareketle 8,10'lu seviyelerine kadar çekilmişti.

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda veri bakımından sakin bir gün yaşanacak. Uluslararası Para Fonu(IMF) Global Ekonomik Görünüm Raporu günün en önemli ekonomik gündemi olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası (CAATSA) kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in de aralarında olduğu dört kurum yetkilisine "Rusya ile kurulan ilişkiler" nedeniyle uygulanacak yaptırımların yarın yürürlüğe gireceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD’nin 2015 İran nükleer anlaşmasının şartları temelinde İran ile yaptırımların hafifletilmesini görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'in 2,25 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı yatırım planının ekonomide enflasyonist baskılara neden olmayacağını söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, maliye ve para politikasının destekleri sürdüğü sürece ABD ekonomisinden yılın ikinci yarısında güçlü performans beklediğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden yönetiminin açıklanan 2,25 trilyon dolarlık altyapı yatırım planının finansmanı için ortaya konulan vergi çözümlerini tartışmaya istekli olduğunu söyledi.

Dünya Bankası Başkanı David Malpas, G20 ülkelerinden Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik krizin devam ettiği ortamda yoksul ülkeler için Borç Servisini Askıya Alma Girişimi'ni uzatmalarını istedi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’i kabul edecek (13.30).

Merkez Bankası, "Aylık Fiyat Gelişmeleri" değerlendirmesini yayımlayacak (10.00).

Merkez Bankası reel efektif döviz kuru verilerine açıklayacak.

TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Şubat ayında 69,69 puan olarak açıklanmıştı (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Uluslararası Para Fonu(IMF), Dünya Ekonomik Görünümü ve Küresel Finansal İstikrar raporunu açıklayacak (16.00).

ABD'de JOLTS açılan iş (17.00), API petrol stokları (23.30) verileri açıklanacak.

Euro Bölgesi işsizlik oranı günün diğer beklenen verisi olacak (12.00).

Günün önemli şirket haberleri 06/04/2021

Ülker ve Royal Halı sorusu

Asya borsaları karışık seyretti

Tahvilde düşüş, altını yükseltti

Bitcoin 59,000 dolar sınırına yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)