E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVeri akışı sakin salgın kaynaklı gelişmeler önemini koruyor---

Veri akışı sakin salgın kaynaklı gelişmeler önemini koruyor

Veri akışı sakin salgın kaynaklı gelişmeler önemini koruyor
24 Haziran 2020 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Trump'ın açıklamaları sonrasında ABD - Çin geriliminin bir miktar yatışması ve haziran ayına dair öncü PMI rakamlarının beklentilerden daha güçlü gelmesi küresel risk iştahı ve piyasaları destekledi. Mart ayının son bölümünden itibaren genel olarak risk iştahı güç kazanırken, salgın kaynaklı gelişmeler önemini koruyor. Son dönemde tekrar artış kaydeden vaka sayıları ve ikinci dalga endişeleri önemli risk faktörleri olarak izleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
10:00 Türkiye - İmalat Güveni Önem: Orta
10:00 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk iştahı gücünü korumaya devam ederken, beklentilerden iyi gelen öncü PMI rakamları toparlanmaya ilişkin iyimser beklentileri ve piyasaları destekledi. Küresel hisse piyasalarında dün pozitif bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi ise kapanışa doğru gelen kâr satışlarıyla günü %0,13'lük sınırlı bir yükselişle 115.339 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,84 - 6,85 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,84'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul tarihinin en yüksek hacimleri ile yükseliş serisini devam ettirmeye çalışıyor. BIST 100'de geçtiğimiz hafta 28,5 milyar TL ile rekor kıran hacim dün de yaklaşık 22 milyar TL olarak gerçekleşti. Dün güne yükselişle başlayan endekste günün son bölümde kar satışlarının etkili olduğunu gördük. BIST 100'de ilk destek 104 bin civarında bulunurken 113 bin yakın vade için daha önemli destek konumunda. Bu iki desteğin üzerinde kalındığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. 113 binin geçilmesi ile ilk hedef haline gelen 116 bin dün test edildi. 116 bin yeniden geçilecek olursa hareket sertleşebilir. Bu durumda 118.500 ve hatta tarihi zirveler yeniden gündeme gelebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)