E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVergi Usul Kanunu’nda değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu---

Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu

Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu
13 Ocak 2022 - 19:54 borsagundem.com

AK Parti'nin, Vergi Usulü Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören 4 maddelik yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Akdemir ve AK Parti'li diğer milletvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi, ekonomiye ilişkin düzenlemeler öngörüyor.

Buna göre; vergi mükelleflerinin, yeniden değerleme imkanları ve 2004 yılından itibaren enflasyon düzeltmesinin uygulanmaması gerekçesiyle düzenlemeye gidiliyor. Bu kapsamda, 2023 yılı sonuna kadar enflasyon düzeltmesi yapılmaması amaçlanıyor. Ayrıca, 2023 yılı hesap dönemi sonu itibarıyla yapılacak enflasyon düzeltmesi neticesinde belirlenen geçmiş yıl karının vergiye tabi tutulmaması, geçmiş yıl zararının zarar olarak kabul edilmemesi öngörülüyor.

Bankacılık sistemindeki toplam mevduat ve katılım fonu büyüklüğü içerisinde Türk Lirası'nın payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda yabancı paralarını Türk Lirası'na çeviren Kurumlar Vergisi mükelleflerinin, dönüşüm esnasında oluşan kur farkı kazançları da dahil olmak üzere, bu kapsamda açılan vadeli Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarından elde edecekleri faiz ve kar paylarının vergiden istisna edilmesi düzenleniyor.

Brainard: Fed'in en önemli görevi enflasyonu kontrol etmek

"Erdoğan aday olamaz" iddialarına Ak Parti'den yanıt geldi

Borsa İstanbul 2 hisse ve 5 yatırımcıya tedbir uygulayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Ocak 2022 23:04

    Eeee ne olacak şimdi ? temettu kapıdı vardı takipte. Kar hesaplamasını usd kasasındakılere göre yapanlar hooppp şirket usd den karları düşecek... usd kar yazılamaycak. usd den + lar olmayacak. Yani ? temettu kar üzerinden verildiğinden son rakikda oyun kuralı değişimi ile senin temettu kar yarı yarıya düşecek :D kanun ile bu olacak. Devlet alacağını almıyor, alacaklarını dolaylı vergiler ile elektrık doğalgaz benzın gibi milletten alacak. Faizler artmamış olacak :D ee başka, fakirden alıp, zenginlere vereceğiz :D ekonomık model çin mi? uganda mı ? abd mi japonya mı? devlet yetkileri ile fantazi ekonomiye inat desteğimi ? ben bilemedim ama arkası gelecek bunun : ) sistem sistemsizliğe gidiyor zincirleme olarak...

  • AHMET ÖZBİR13 Ocak 2022 21:14

    TÜRK Devletimize ve milletimize hayırlı olsun bu güzelim kanun. FAİZ'in ve DÖVİZ'in YEPETAKLAK olması için ne gerekiyorsa yapın VATANA SEVDALI yiğitler, TERÖRİSTİ NOKTA ATIŞIYLA imha eden aslanlar, CUMHUR daima sizinle, kaosçuçocuklarının ise tam KARŞISINDA.

  • LLLL13 Ocak 2022 21:01

    Fiyatlar düşmeye başladı yavaş yavaş yakında benzinde 10 liraya düşecek dolarda 11 liraya düşecek az kaldı sabır

  • vatandaş13 Ocak 2022 20:49

    nasrettin hocanın eşeği olacağız galiba

  • Ahmet13 Ocak 2022 20:19

    Herşey çok pahalandı her sabah uyandığımızda yeni zamlar getiriyor iktidar bizi ölüme terk ediyorlar