E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVenezuela'ya benzin taşıyan kaptanlar zorda---

Venezuela'ya benzin taşıyan kaptanlar zorda

Venezuela'ya benzin taşıyan kaptanlar zorda
25 Haziran 2020 - 15:15 borsagundem.com

ABD'nin Venezuela'ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle İran'dan Venezuela'ya gönderilen 5 benzin tankerinin kaptanlarına Trump yönetimi tarafından yaptırım uygulanacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela ile İran'a uyguladığı ekonomik yaptırım-askeri baskı kıskacında yeni perde, İran'ın Venezuela'ya benzin yardımında bulunmak için gönderdiği 5 tankerin kaptanlarına yaptırım açıklandı. 

Basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, devirmeye çalıştıkları Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile iş yapmamaları yönünde denizcileri uyardı.

5 İran tankerinin 1.5 milyon varil benzin ve ilgili unsurları Maduro hükümetine ulaştırdığını belirten Pompeo, tankerlerin kaptanlarının yaptırımlar kapsamında mal varlıklarının dondurulacağını, kariyerlerinin ve geleceklerinin zarar göreceğini söyledi.

Pompeo, Trump yönetiminin bir dizi darbe girişimi dahil her türlü desteği vermesine rağmen Maduro'yu koltuktan indiremeyen muhalif lider Juan Guaido'yu desteklemeye devam ettirdiklerini teyit etti. Trump'ın Guaido'dan hayal kırıklığı yaşadığı, basına sızmıştı.

ABD yaptırımları nedeniyle Venezuela'nın petrol ihracatı 70 yılın en düşük seviyesine inmesi ve ekonominin çökme noktasına gelmesine rağmen Maduro halk desteğiyle iktidarda kalmayı başardı. 

Pompeo'ya Twitter'dan yanıt veren Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, yaptırımları 'küstahlıkta ifrat' diye nitelerken "Trump'ın şahinlerinin tüm Venezuelalılardan nefret ettiğine yeni bir kanıt" dedi. 

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi de bunun ABD'nin her iki ülkeye baskı kampanyasındaki başarısızlığının itirafı olduğuna dair tweet attı. 

Musavi, İran ile Venezuela'nın 'yasadışı ABD yaptırımlarına' karşı koymada her zamankinden kararlı olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ucan kartal pencesi25 Haziran 2020 18:13

    Daglari da sen mi yarattin ey amerika? Nedir bu azginlik!

  • Vb25 Haziran 2020 18:02

    Açık denizde durduramadığı , tutuklayamadığı, interpole ihbar edemediği.....bı tarafından uydurduğu , kendince suç icadı....ABD de parası , mülkü olmayan ve gitmeyi düşünmeyen kimseyi bağlamaz

  • &&&& ^^^^ &&&&25 Haziran 2020 15:37

    Sanki dünya ABD nin malı .Her şey ABD nin dediği olacak yazık değil mi bu ülkelere.