E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVenezuela ordusu Guiado'ya yardım ediyor iddiası---

Venezuela ordusu Guiado'ya yardım ediyor iddiası

Venezuela ordusu Guiado'ya yardım ediyor iddiası
23 Şubat 2019 - 07:53 borsagundem.com

Guaido, yurt dışına çıkış yasağı olmasına rağmen Kolombiya'ya gelmesine ilişkin, "Bugün buradayız çünkü silahlı kuvvetler bu sürece destek verdi." dedi

Venezüella'da geçen ay kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez ve Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Genel Sekreteri Luis Almagro, Venezüella'ya insani yardımın girmesi için Kolombiya'nın Venezüella sınırındaki Cucuta kentinde düzenlenen konser sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre Guaido, Kolombiya'ya Venezüella ordusunun yardımıyla geldiğini iddia ederek, "Bugün buradayız çünkü silahlı kuvvetler bu sürece destek verdi." ifadesini kullandı.

Venezüella halkının diktatörlüğe karşı direndiğini öne süren Guaido, "Yarın geçici devlet başkanı oluşumun birinci ayında bütün Venezüella halkı insani yardımın ülkeye girmesini desteklemek ve daha önce görülmemiş bu koalisyon ile onlarca sanatçının ülkemize yardım için yaptıklarına teşekkür etmek için sokakta olacak." dedi.

KOLOMBİYA: KÜLTÜRÜN DİKTATÖRLÜKTEN DAHA İYİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Kolombiya Devlet Başkanı Duque, konsere birçok sanatçının katıldığını hatırlatarak, "Bugün bir kez daha kültürün, diktatörlükten daha iyi olduğunu gördük. Başkan Guaido’nun burada bulunuşu, onun hareket alanının kısıtlanmaması için halkın ona olan desteğinin bir göstergesidir." şeklinde konuştu. Duque, insani yardımların yarın Venezüella'ya ulaştırılabileceğini belirterek, "Bugün, çeşitli ülkelerden yardımlar kabul ettik ve insani yardım için bir araya geldik" diye konuştu.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı ciddi bir diplomatik kuşatmanın oluştuğunu söyleyen Duque, "Bugün dünyaya verdiğimiz mesaj, diplomatik kuşatmayla, diktatörlüğün yenilişidir. Pasif ancak azimli ve prensipli bir diplomasiyle, bölgenin son zamanlarda ilk defa gördüğü en büyük diplomatik kuşatmaya sahibiz. Bu diplomatik kuşatma, her türlü savaş çığırtkanlığı yapan söylemlerden daha önemlidir" ifadelerini kullandı. Duque, bölge ülkelerinin Venezüella halkını desteklediğine dikkati çekerek, "Onları yalnız bırakmayacağız. Oluşturduğumuz diplomatik kuşatmayla Venezüella’daki hükümet gaspının önüne geçmek için aksiyonlarımızı daha da arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.

ŞİLİ: KENDİ HALKINA KARŞI İNSANİ YARDIMI REDDEDEN BİR REJİM

Şili Devlet Başkanı Pinera, Guaido'ya olan desteğini yineleyerek, "Yarın 2 seçenek var; ya Venezüella halkının çoğunun özlediği insan haklarına saygı, demokrasi ve özgürlük yolu tercih edilecek ya da Venezüella’ya yalnızca kan ve gözyaşı getiren bir diktatörlük desteklenmeye devam edilecek. Kendi halkına karşı insani yardımı reddeden ve 300 bin Venezüellalının hayatını tehlikeye atan bir rejimden daha zalim hiçbir şey yoktur." açıklamasında bulundu.

PARAGUAY: VENEZÜELLA ÇOK YAINDA ÖZGÜR OLACAK

Paraguay Devlet Başkanı Benitez, Guaido'yu umudu temsil eden bir figür olarak niteleyerek, "Bugün ülkelerin çıkarları için değil, demokratik prensipler ve ortak değerleri savunmak için buradayız. Başkan Guaido sayesinde direnen Venezüella halkının güçlü olmasını diliyorum. Venezüella çok yakında özgür olacaktır. Umarım yarın barışın, özgürlüğün, hoşgörünün ve insanlığın günü olur." dedi.

OAS Genel Sekreteri Almagro da Guaido'nun insani yardım için gösterdiği çabayı tebrik ederek, "Bu insani yardım, diktatör gaspçı tarafından uzun yıllar reddedildi. Bu reddedişin sonuçlarına Venezüella halkı ölümle, açlıkla, hastalıklarla ve sefaletle katlandı. İnsanlık suçunun en kötü hali sağlık ve açlığı silah olarak kullanmaktır." şeklinde konuştu. (Sputnik)

Venezuela'da ordu halka ateş açtı: 2 ölü

Venezuela, Kolombiya sınırını kapattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİLİR KİŞİ23 Şubat 2019 15:41

    ALLAH TÜM İNSANLIĞI ABD İNSANİ YARDIMLARINDAN KORUSUN.

  • Ali23 Şubat 2019 13:00

    Tek adam rejimi Venezuela’yı çok derin krize sokmuş görünüyor. Demokrasi tek kişinin iradesine bırakılırsa olacağı budur.

  • mızıkçı23 Şubat 2019 14:34

    Eğer o seçimle gelmiş ve bu da demokrasinin en belirgin kuralı ise bir problem olmamalı. Beğenmeyen ikinci seçimde alaşağı eder biter.. Yoksa verin misketlerimi ben oynamıyorum diyen adama şu denir : yuttuk seni. yutuldun... geçmişler olsun  

  • WeareMADURO23 Şubat 2019 10:31

    Yardım yapanlar varmış da falan da filan... BOLİVARIN ÇOCUKLARI hainlere vatanlarının HESABINI SORUYOR. Her ülkenin hain semih terzileri olduğu gibi vatansever, cesur HALİS DEMİRLERİ de var. Bu vesile ile kahramanlarımıza bir kez daha Allah CC tan Rahmet , ailesine sabrı cemil ve milletimize geçmiş olsun diyorum. TEK YOL İDAM ...

  • Nabza göre şerbet23 Şubat 2019 15:37

    Maduro tersi durumda olsa tersi açıklama yapardın döndü 😂