E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVenezuela kaosa koşuyor: 4 ölü, 200 yaralı---

Venezuela kaosa koşuyor: 4 ölü, 200 yaralı

Venezuela kaosa koşuyor: 4 ölü, 200 yaralı
24 Şubat 2019 - 13:28 borsagundem.com

Venezuela'da yaşanan olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi

Venezuela'da Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendini 'geçici devlet başkanı' ilan etmesinin ardından başlayan siyasi kriz devam ülke sınırlarından geçirilmeye çalışılan ABD yardımları konusunda yaşanan tartışmalarla devam ediyor.

ABD yardımlarını 'şov' olarak niteleyen Maduro yönetimi, Venezuela'nın Brezilya ve Kolombiya ile olan sınırlarını kapatırken, dün iki sınır bölgesinde de göstericilerle askerler arasında çatışma yaşandı.

Muhaliflere yakın Venezuelalı STK Foro Penal, sınır noktalarındaki çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin yaralandığını ve 51 kişinin de gözaltına alındığını iddia etti. Venezuela hükümeti tarafından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Muhalefete liderlik eden Guaido 25 Şubat'ta Kolombiya'nın başkenti Bogota'da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir araya geleceğini söyledi. Guaido, Washington için 'tüm seçeneklerin' masada olduğunu söyledi.

Venezuela ordusunun Devlet Başkanı Maduro'ya itaat etmek zorunda olmadığını ifade eden Guaido, bundan sonra muhalefeti sürekli eylem düzenlemeye çağırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dd25 Şubat 2019 14:53

    DEVAMLI ORTA DOĞU KARIŞACAK DEYİL. BİRAZDA AMERİKA KITASI KARIŞSIN.

  • Okie Dokie25 Şubat 2019 13:30

    Trump reyiz bu vahşet kan ve gözyaşına bir an önce müdahale etmelisin. Venezuellalılar olarak maduro'dan bıktık. Kurtar bizi bir an önce.

  • dd24 Şubat 2019 18:15

    DÜNYA DEMOKRASİ İLE YÖNETİLMEZ.. DOLARLA YÖNETİLİR. İTİRAZI OLAN VARMI?.

  • trump24 Şubat 2019 17:13

    Emirlerine karşı gelen ülkelerde kaos yaratılır.Cinayetler işlenir.Ekonomi krizle halk perişan edlir.Sonrada darbeyle mevcut hükümet yıkılır.Yerine daha önce yetiştirilmiş Rockefeller'in adamı getirilir.Sonrada bol bol sömürülür.Dünyayada demokrasi havarisi olarak propaganda yapılır.

  • KILIÇ24 Şubat 2019 14:30

     ABD VENEZUELAYA EL ATMIŞSSA SONLARI KÖTÜ OLUR ÇÜNKÜ AMAÇ BELLİ SONUNDA ABD EL KOYUP PETROL VE ALTINLARI ELE GEÇİRMEK BU IRAK PETROLUNA EL KOYDUGU GİBİ.ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.ABD MESLEGİ HAYİNLİKDİR.

  • eee24 Şubat 2019 13:57

    sende tek yemicen kardeşim halkda yiyecek içecek bolluklardan. sonra halk ortada kalıyor. millet mi ? sömur gemi ? diye... zamanında halkda yese içe rahat yaşasa. zaten bu ulkeye kımse karışmaz. ama biri diyor ben memleketin başıyım, halkın savunucusuyum.. öteki diyor halkt ezik halde ezilmiş bunlaru kurtarcam ben diyo.. halk ortada oyuncak olmuş. adam gibi yönetsende, tek yemesen memleketin tepesine geçip

  • Ülkemi Seviyorum.24 Şubat 2019 13:51

    Ne Hikmetse Darbeler İçerideki Hainleri öne sürerek kanunsuz diyerek öldürtüyorlar sonrada Demokrasi Katlediliyor diyerek Darbe zemini hazırlanmış oluyor. Uyan ey Venezuela halkı... Tunus, Libya,Irak,Mısır,Suriye ve Türkiye... Türk Halkı çok şükür tüm planlarını bozdu. Diğer Ülkeler Demokrasi adı altında Hain Darbeciler yönetiminde inim inim inliyorlar... Kendilerini Demokrasi havarisi gösteren Güney Amerika Ülkelerinin 50 Milyon insanı ülkesini terk etmek için çare arıyor. ve bu ülkelerin yönetimleri Hain Guido'yu kahraman gösterip Ordu Darbe yapsın diyor... Şunu anladım ki hangi ülkede Yeraltı ve yerüstü zenginlik varsa Haini de çok oluyor... Darbelerin Hiç Bir Sorunu Cozmedigi aksine daha çıkmaza soktuğunun en güzel örneği TÜRKİYE'dir...

  • misafir24 Şubat 2019 13:48

    bizimkinin de maşallah dediği 1 hafta yaşamıyor ne işse

  • Ahmet 24 Şubat 2019 23:25

    Uğursuz ne olucak

  • poyraz24 Şubat 2019 13:43

    Yahudi Juan Guaido Ülkeyi kaosa götürüyor secilmiş başkana ihanet edenler bedelini ödeyecek ABD her yaptıgı yardım ile bir adım daha sömürmeye yakınlaşıyor  buna izin vermeyecek venezuela  halkı ABD nereye demokrasi götürüyoz dediyse  oraya  zulüm ve sömürge götürüyor görün IRAK VE LİBYA nın   halkını şuan açlık  ve  ölümün kol gezdigi ülkeler  arasındalar UYAN  DÜNYA  SESSİZ KALMA

  • Birlik beraberlik24 Şubat 2019 14:18

    Nedense hoşunuza gitmeyen herkes yahudi oluyor. Herkese yahudi derken ermeni, rum, gürcü dönmesi olduğunuzu da unutmasanız keşke. Venezuellanin kurtuluşu yok. İktidar da muhalefet de aynısı. Halk tembelliğinin,cehaletinin, ahlaksızlığının cezasını çekecek. Abd , ingiltere, ab , israil sömürecek. Biz aklımızı başımıza alalım da ahlaklı, adil, çalışkan, bilim , üretim düşkünü bir toplum kuralım. Yoksa biz de aynısı olacaz. Bırakın bu iktidar herşeyi bilir, en vatansever biziz, herkes hain düşüncesini. Ülkeyi ne hale getirdiğiniz ortada.