E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVekil listesini uçakta hazırladı---

Vekil listesini uçakta hazırladı

Vekil listesini uçakta hazırladı
13 Mayıs 2018 - 06:50 borsagundem.com

AK Parti'de aday listesi heyecanı... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın milletvekili listeleriyle ilgili ilk çalışmasını Özbekistan-Güney Kore gezisi sırasında uçakta ve gece otelde yaptığı öğrenildi.

AK Parti kulislerine göre, parti genel merkezinde başvuru yapan aday adaylarıyla ilgili inceleme ve eleme çalışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekili aday listeleriyle ilgili çalışmaya son yurtdışı gezisinde başladığı ortaya çıktı. Erdoğan, her zamankinin aksine, Cumhurbaşkanlığı’nda beraber çalıştığı ekibi de bu geziye götürdü ve resmi görüşmeler dışında kalan zamanda milletvekili listesi üzerine çalıştı. Erdoğan, özellikle gece geç saatlere kadar kaldığı otelde ekibiyle çalıştı.

Erdoğan’ın ilk olarak mevcut milletvekili listelerini taradığı ve bu vekillerden 120’sinin yeniden milletvekili seçilecek yerlere konulduğu öne sürüldü. Yapılan detaylı çalışmadan sonra 316 kişilik gruptan en fazla 130-135 kişinin listeye gireceği iddia edildi. İktidar partisinin yapılan seçimlerde mevcut milletvekillerini yüzde 40-50 oranında değiştirdiği biliniyor. Parti kurmayları, yenilenmenin bu kez daha fazla olacağını iddia ettiler. AK Parti’de 2007 seçimlerinde 168, 2011 seçimlerinde 167, 2015’teki 7 Haziran seçimlerinde 185, 1 Kasım seçimlerinde 53 isim listeye konulmamıştı.

BEŞ KRİTER ESAS ALINDI

Partideki yenilenme çalışmalarında beş kriter uygulandığı belirtildi. Aday adaylarının FETÖ bağlantıları, yakın akraba ve arkadaşları arasında FETÖ’cü olup olmadığı, buna ilişkin istihbarat raporlarıyla da desteklenerek inceleniyor. Başvuran isimlerin ‘akçeli işlerle’ ilgili bölgesinde ve yerelde hakkında çıkan iddialar, teşkilat ve parti tabanı tarafından kendisi hakkında yapılan değerlendirmeler de dikkate alınıyor. Mevcut milletvekillerinin ise Meclis’te gösterdiği performans ve devamlılıklarına bakılıyor. Erdoğan’ın geçtiğimiz dönem AK Parti milletvekillerinin Meclis çalışmalarına devamına ilişkin listeyi istediği de öğrenildi.

SADAKAT VE GÜVEN
Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı konuşmada, “En ideal listeyi çıkacağız” sözleri de yeni dönem için önem taşıyor. Yeni AK Parti grubunda, Meclis’te sayısal çoğunlukla ilgili sıkıntı yaşanabileceği de göz önünde bulundurularak, gruba girecek tüm isimlerin ‘sadakat ve güven esasına’ göre seçileceği belirtiliyor. Geçmiş dönemde parti politikalarına ters düşen isimler listeye konulmayacak. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibinden adaylık başvurusu yapan isimlerin de bu elemeye takılacağı kaydediliyor. Son çalışma, Erdoğan İngiltere ziyaretinden döndükten sonra partide oluşturulan üst kurulla birlikte yapılacak.(NURAY BABACAN - HÜRRİYET)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tertip13 Mayıs 2018 14:02

    Her şey Türkiye'yi bitirmek için adamlar haklı.Bütün dünya birleşmiş Türkiye'yi batırmak için.Bununla da yetinmeyip bizi dünya dışına atacaklarmış.Geçen bi uzaylı arkadaşla konuştum işiniz çok zor,Allah yardımcınız olsun dedi,Akpartinin hiçbir suçu yok onlar suçsuz,günshsız,harama el sürmez,yalan söylemez dedi.Uzaylıdan daha iyi bilecek değilsiniz ya.!

  • Ahmet Özbir 13 Mayıs 2018 12:35

    FETÖ-PKK'ya bir kere olsun kanı bozuk, kahpe demiyen vatan düşmanları, nedense Cumhurbaşkanımıza akçakça laf ediyorlar! Yanlış yerde duranlara okkalı yorum yapmamız varanseverliktir!..

  • Biri dedi13 Mayıs 2018 15:07

    Pkk ya da Fetöye de onları palazlandirana da lanet olsun

  • Bu kadar cehalet tahammülü yeter13 Mayıs 2018 12:06

    Bankaların işi gelecek zamanlarda zor olacak, Faiz indirip müteahhitleri beslemekle, işadamlarına teşvik, hibe ile para aktarmakla ekonomi sürdürülemez. En fazla 5 sene sonra tam dibe ineriz. Bir krizden daha kurtulamaz ülkem. Lakin satılacak mal, alınacak daha fazla vergi kalmadı. Geçmişte hiç bir parti bu kadar özelleştirme yapmadı, bu kadar yüksek vergi almadı, bu kadar barış adı altında kanunsuz şeyleri kanuni yaparak imar barışı, defalarca bilmem ne affı, bilmem ne para aklaması yapmadı. Ülkenin curumu belli. Bilim adamları, sanayi adamları yönetmeli ülkeyi

  • Ali Ergül 13 Mayıs 2018 11:54

    İşte bu yüzden Tamam, sıkıldık, her şey tek adamda bitiyor, ne gerek var bakanlara, vekilere, müşteşara zaten sen karar verip geçiyorsun, tuzluk oluyor sonra bakan adı altındaki insan.

  • Sarayı boşaltalım13 Mayıs 2018 10:59

    Sayılı günler kaldı

  • arifhan13 Mayıs 2018 13:33

    Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş bu gidişle uyanamayacaksınız zavallı muhalifler

  • Kuruldum13 Mayıs 2018 11:16

    Sanmıyorum ama. Zengin olan zengin cahil olan cahil. Birşey değişmez.

  • Ahmet Özbir13 Mayıs 2018 09:30

    FETÖ-PKK'lı kahpeler senden neden titrer çünkü vatan sevdalısının karşısında kimse duramaz, hele cumhur da ölümüne REİS'ine bağlıysa TERÖRİSTLER ETKİSİZLEŞTİRİLECEKLER !?..

  • Fok 13 Mayıs 2018 11:15

    Kendi çalar kendi oynar hep aynı şeyleri yazar cehalet kaynağı ahmet

  • Hoca13 Mayıs 2018 08:34

    Devletin ucaginda, mesai saatleri icinde kendi siyasi partinin isini yapiyorsun. Vergilerimden odenen kismi helal etmiyorum.

  • Hakettin bunu Ahmet bozuğu13 Mayıs 2018 12:01

    Parti işi devlet işi değil diyor vatandaş. Tepkisi abartılı mı bilemem ama senin şer ağzın gibi hakaret dolu yazmamış musevi zindigi. Helal haram bilmez siyon desem ne hissedersin ? Papazdan yine dost olur ama hahambaşı senle dost olunmaz.

  • Mustafa 13 Mayıs 2018 11:35

    Mal Ahmet. Hoca doğru söylüyor ama senin ya gözün kör yada zır cahilsin ayrıca öyle kendi fikrinden olmayan her kezi vatan haini sanıyorsun asıl vatan haini sizsiniz...

  • Ahmet Özbir13 Mayıs 2018 11:13

    Hoca kılıklı papaz, devletin uçağında değil senin babanın uçağında mı olacak devlet başkanı! Zavallı yaratıklar devletin başına düşman olan düşmanın evlatları!.