E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVatandaşı mağdur eden Ulusoy Un’a rekor ceza---

Vatandaşı mağdur eden Ulusoy Un’a rekor ceza

Vatandaşı mağdur eden Ulusoy Un’a rekor ceza
14 Ocak 2021 - 09:56 borsagundem.com

Rekabet Kurumu’nun yaptığı soruşturma tamamlandı, vatandaşı mağdur eden ve ekonomide olumsuz sonuçlar doğuran şirketlere ağır para cezası verildi.

Rekabet Kurumu, fiyat hareketleri özellikle ekmek ile makarna piyasasını da etkileyen un sektörüne yönelik ‘birlikte fiyat artırma’ soruşturmasını tamamladı. Tam 34 un üreticisine 25 milyon lira ceza kesildi.

Oybirliği ile alınan kararla, kanunun idari para cezalarını belirleyen 16. maddesi uyarınca 1.240 liradan 8 milyon 256 bin liraya kadar cezalar verildi. Buna göre en yüksek ceza 8 milyon 256 bin 092 lira ile Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret AŞ'ye kesildi. Ardından en yüksek cezalar Kozlu Gıda İmalat Sanayi AŞ'ye 5 milyon 629 bin 374 lira, Pak Petrol Ürünleri Gıda ve İnşaat'a 1 milyon 494 bin 48 lira, Unsan Un Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 1 milyon 329 bin 406 lira ve Usta Un Gıda Motorlu Araçlar AŞ'ye 835 bin 62 lira olarak verildi.

Vatandaşı mağdur eden ve ekonomide olumsuz sonuçlar doğuran bu son dakika kurnazlıklarına benzer işler yapanlar için de sıkı denetimler devam ediyor.

İstanbul'da kar ne zaman başlayacak?

 

Borusan ve Akbank sorusu

 

Galatasaray'da kriz büyüyor

 

Gözler Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)