E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVaryant endişelerine rağmen risk iştahı yüksek---

Varyant endişelerine rağmen risk iştahı yüksek

Varyant endişelerine rağmen risk iştahı yüksek
05 Ağustos 2021 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 26.822 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 122 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz, bize yüksek enflasyonu getirecektir .

Erdoğan: Ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz .

Erdoğan: Ekonomideki öncü göstergelere baktığımızda büyüme eğiliminin sürdüğünü görüyoruz. %7'nin üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız .

Erdoğan: Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır .

Muğla'nın Milas ilçesinde başlayan orman yangını Kemerköy Santrali'ne ulaştı.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Aylık enflasyon oranlarının, yılllık enflasyon bir süre için yukarı yönlü olmaya devam etse de yıl sonuna doğru aşağı geleceğini öngörüyorum

Avrupa İlaç Ajansı ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi onayladıkları aşıların Delta dahil Covid-19'un tüm varyantlarına, ciddi hastalık ve ölüm riskine karşı koruma sağladığını duyurdu.

ABD Senatosu, Meksika sınırındaki duvar projesinin iptaline karşı sunulan tasarıyı reddetti .

Fed Başkan Yardımcısı Clarida ekonomi tahminlerine paralel olarak iyi performans gösterirse 2023’te faiz artışlarının başlayabileceğini söyledi.

2020 Tokyo Olimpiyatlarında boks branşında Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli finale yükseldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Umman Körfezi'nde kaçırılan ve ardından serbest bırakılan Panama bayraklı Aspalt Princess petrol tankerinin İranlılar tarafından kaçırıldığına inandıklarını söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı, 3, 10 ve 30 yıl vadeli 126 milyar dolarlık devlet tahvili satışı yapacağını duyurdu.

Güney Afrika hükümeti, Covid - 19'un ekonomik etkileriyle mücadele için 1,9 milyar dolar sosyal yardım dağıtacak.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de Faiz Kararı, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Çin'de Hizmet PMI verisi Haziran ayındaki 50,3 düzeyinden Temmuz ayında 54,9'a yükseldi. PMI verisi toparlanmanın güçlendiğini gösterdi. Açıklanan veri sonrasında Asya Piyasalarında pozitiflik hakimdi. Delta varyantına ve vaka sayılarındaki artışa rağmen küresel piyasalardaki risk iştahı artarak devam etti. Risk iştahındaki artışın nedenlerine bakarsak ABD tarafından iyi gelen bilançolar ile Çin ve Euro Bölgesi tarafından iyi gelen PMI verileri olarak görüldü.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında ise endeks Salı günü Dolar / TL 8,30'dan 8,40'lara kadar yükselmesine rağmen, ABD piyasalarındaki pozitiflik ile günü 60 g HO üzerinde tamamlamıştı. Dün ise küresel piyasalardaki pozitifliğe eşlik etti. BİST100 60 g HO üzerini test etmeye devam ederken, iç piyasada yükselen işlem hacmi ile trend dönüşümü yukarı yönde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz Cuma belirttiğimiz gibi kısa vadede 1.430 seviyesi hedef olarak takip edilecek. Endeksin 200 g HO olan 1.375 seviyesinin üzerinde kalması devam ettiği sürece pozitif görüşümüzü koruyoruz .

ABD'de Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi öncesinde Tarım Dışı İstihdamın öncü verisi olan ADP, 695.000 olan beklentilerin çok altında 330.000 geldi. Açıklanan ADP verisi sonrası ABD vadelileri negatif seyre yönelirken, güvenli limanlara geçiş hızlandı. Ons altın %1 yükselerek 1.825 seviyesine yükseldi. ABD'de yüksek enflasyon endişesi açıklanan ADP sonrasında devam ederken gözler Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisine çevrildi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Çarşamba günü 1.527 - 1.542 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.529 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 26.008 artarak 587.133 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.520 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.550’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.580 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.515 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.542 ve 1,550 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.525 ve 1.515 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Küresel piyasalarda karışık görünüm sürüyor

Petrol, Orta Doğu gündemiyle yükselişte

Altında Fed mesajları düşüşe sebep oldu

Asya borsalarında ABD etkisiyle karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)