E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVaryant endişeleri sığ piyasalara sebep oluyor---

Varyant endişeleri sığ piyasalara sebep oluyor

Varyant endişeleri sığ piyasalara sebep oluyor
19 Ağustos 2021 - 09:39 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgın endişeleri ve vaka artışlarının ekonomik toparlanmayı sekteye uğratabileceğine ilişkin korkular risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. FOMC tutanaklarında üyeler enflasyonun belirgin şekilde arttığını ifade etti. Tutanaklarda ekonomik koşulların uygun hale gelmesinden sonra varlık alımlarının azaltılması konusunda çeşitli görüşler dile getirilse de bu yıl sonuna doğru varlık azaltımının başlamasının muhtemel olduğu ortaya kondu.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:00 Türkiye – TCMB PPK Toplantı Özeti Önem: Yüksek

15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Dün akşam saatlerinde yayımlanan FOMC tutanaklarının, ekonomik koşulların Fed'in hedeflerini karşılamasının ardından varlık azaltımının bu yıl başlayabilmesinin muhtemel olduğunu ortaya koyması hisse piyasalarında satışların hız kazanmasına neden oldu. BIST-100 Endeksi dün günü %0,83’lük düşüşle 1.449,59 puandan tamamladı. Tutanaklar sonrasında hız kazanan satışlarla ABD borsaları günü %1’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,46 – 8,48 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,50’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün en yüksek 1.467 seviyesini gören endeks bir süredir bahsettiğimiz 1.465 – 1.470 aralığındaki yaklaşık 5 aydır devam eden konsolide kanalının üst bandına bir kez daha takılarak, bu bölgeden gelen satışlarla 1.550 civarından günü tamamladı. BIST 100’de son günlerde yakından takip ettiğimiz 27 Temmuz’da başlayan yükselen trend bugün 1.446 seviyesinde bulunuyor. Burası izlediğimiz en önemli destek olmaya devam ediyor. Buranın altında görülecek kapanışların teknik baskıyı şiddetlendirmesi beklenebilir. Bahsettiğimiz bu trendin altında ilk güçlü destek 200 günlük ortalamanın ve geri dönüşte %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.419 – 1.422 aralığı olacaktır. Kısa vade için endeks bahsettiğimiz 1.465 – 1.470 aralığını aşamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmakta fayda var.

Günün önemli şirket haberleri 19/08/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Pera GYO ve Anadolu Sigorta sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)