E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVarlıklı yatırımcıları kimse durduramıyor---

Varlıklı yatırımcıları kimse durduramıyor

Varlıklı yatırımcıları kimse durduramıyor
21 Ocak 2020 - 17:19 borsagundem.com

Varlıklı yatırımcıların boğa piyasasındaki yükselişi dur durak bilmiyor. 2019 yılındaki çekingen tavrı bir kenara bırakan yatırımcılar piyasanın sınırlarını zorluyorlar.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020'nin 12 işlem gününde hisse senetleri şimdiden altıncı kez tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı ve S&P 500 yıl başından bu yana %3'e yakın bir artış gösterdi. Özkaynak endeksinin %30'un üzerinde değer kazandığı 2019'dan sonra bu çok mu hızlı?

Koruma fonu milyarderi David Tepper’a göre değil. Yükselen boğa piyasasını tanımlarken Tepper “Koşan bir atlara binmeye bayılırım” ifadelerini kullandı.

E-Trade Financial’ın verilerine göre geçen yılın 4’üncü çeyreğinde, hisse senetleri değer kazansa bile, milyonerler temkinli davranmışlardı ve muhtemelen 2018'in dördüncü çeyreğindeki düşüşün tekrarı konusunda endişeliydiler. Şimdi bu varlıklı yatırımcıların % 76’sı yüksek ABD ekonomisinin iyiye gittiğini düşünüyor. Yatırımcıların %16’sı Wall Street’te yükseliş bekliyor ve yüzde 5’i yükselişin bu çeyrekte olacağına inanıyor.

Ters verim eğrisi, durgun küresel büyüme ve 2019'un büyük bölümünde belirsizlik yaratan ticaret savaşı manşetlerinde meydana gelen iniş ve düşüşler, yatırımcı görünümüne ağırlığını koymuştu. Yatırımcıların artık bir durgunluk korkusu yok. Devam eden kazanımları geri çekilmek için bir neden olarak görmek yerine, kaybetme korkusuna daha yakın bir şey piyasayı ele geçirdi. İş döngüsünün şu anda genişleme içinde olduğuna inanan yatırımcıların yüzdesi, 2019'un 4’üncü çeyreğinde yüzde 20‘lerdeyken şimdi %34'e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)