E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVarlık Fonu petrokimya yatırımına hazırlanıyor---

Varlık Fonu petrokimya yatırımına hazırlanıyor

Varlık Fonu petrokimya yatırımına hazırlanıyor
11 Temmuz 2017 - 16:21 borsagundem.com

TVF Genel Müdürü Mehmet Bostan açıklamalarda bulundu

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Mehmet Bostan, kurum olarak Türkiye'nin geleceği için, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının liderliğinde ve enerji ihtiyaçları çerçevesinde çeşitli alanlarda yatırım yapmak için hazırlandıklarını belirterek, "Dünyanın önde gelen en büyük varlık fonlarından biriyle beraber yeni nesil petrokimya tesisi kurma projemiz var, bu konuda imza aşamasına geldik." dedi.

22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen "Gelecek için Yatırım" başlıklı oturumda konuşan Bostan, kongre başlığı altında kendilerini ilgilendiren iki konu bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin Türkiye'nin bölgede bir enerji merkezi (hub) niteliği taşıması, diğerinin ise ülkenin uzun dönemli enerji planları olduğunu söyledi.

Bostan, Türkiye'nin yerelleşme ve bu anlamda arz güvenliğini sağlama stratejisi olduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin hub olmakla beraber buradan ilave bir katma değer çıkarılabilir mi diye baktığımızda, fon olarak katkı sağlayabileceğimizi görüyoruz. Burada önemli olan Türkiye'nin sadece bir koridor olması değil. Bunun üzerine inşa edilebilecek yeni nesil endüstrilerin de katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • samet12 Temmuz 2017 14:32

    SASA ERDEM OĞLUDA AYNISININ DUŞUNUYOR DAHA ÖNCEKİ HABERLERDE OKUMUŞTUM

  • kozal..11 Temmuz 2017 23:29

    kozal ın çıakrdıı altınlar bu milletin. şirketi tasfiye edip, altın üretimi 80 milyonun hakkı olsun. bizim altın madenimizden yabancı fonlar para kazanmasın. terör vardı ondan aldılar. şimdi tasfiye edilip hisseler bitirilsin.

  • Warren Buffett11 Temmuz 2017 23:27

    Ethylene-Napthta spreadi 2017 ilk çeyrekte ortalama 572 $'dı, ikinci çeyrekte 701 $ oldu... Platss Petrochemical Indexi 2017 ikinci çeyrekte de915 $ seviyeleri ile tarihi zirvelerinde... Özetle Petkim gibi petrokimya şirketleri tüm dünyada tarihi kar rakamları elde ediyor... Ancak koca Petkim bile Türkiye ihtiyacının ancak % 18'ini karşılayabiliyor... Türkiye'nin en az 5 Petkime daha ihtiyaci var... Ülkemizi kalkındıracak,sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak yatırımlar inşaatar değil Petkim gibi pırlanta değerinde şirketlerdir...

  • Sdk 11 Temmuz 2017 21:52

    Sasayı etkilermi acaba aynı ürün grubu olmasın?