E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVarlık Fonu Çin'e gidiyor---

Varlık Fonu Çin'e gidiyor

Varlık Fonu Çin'e gidiyor
08 Ekim 2020 - 13:40 borsagundem.com

Türkiye Varlık Fonu, Türkiye'nin yapısal sorunlarını telafi edecek yatırımlara öncelik verdikten sonra önümüzdeki yıllarda yurtdışı yatırımlara yönelecek. Genel Müdür Zafer Sönmez, ilk temsilcilik ofislerinin bir yıl içinde Çin'de açılacağını belirtti.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye yatırım için yıllık ortalama 10 milyar dolara kadar kaynak yaratacaklarını söyledi.

TVF'nin cari açık ve tasarruf açığı gibi Türkiye'nin uzun yıllardır süregelen yapısal sorunlarını telafi edecek petrokimya, madencilik ve sigorta sektörü yatırımlarına öncelik verdiğini ifade eden Sönmez, "TVF olarak bu dönemde yatırımlarımızda yurtiçine odaklanıyoruz.

Birkaç yıl içinde yurtdışı yatırımlarımızı da devreye alacağız" dedi. TVF ayrıca beş yıl içinde yurtdışında temsilcilikleri olan bir kurum haline gelecek. İlk ofisini Çin'de açacak.

Borsa, kur baskısıyla negatife döndü

Wall Street’ten özel sermaye şirketlerine portföy desteği

JPMorgan'dan 4 senaryo: ABD seçimlerinin Türkiye'ye etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hadi09 Ekim 2020 07:36

    Yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat ülkemizde binlerce ipsiz sapsız göçmen var hemde devlet destekliyor finansal olarak her kuruşlarını dolara yatırıyorlar öncelikle bunları organize edebilir varlık fonu

  • esnaf 08 Ekim 2020 16:52

    varlık fonu borsada kafayı kaldıramıyo..emlek gyonun hali perperşembe olmuş durumda ..enteresan bu müdürde gülüyo varlık fonun haline sankim yazıyola ama siz inanmayın borsaya bakın anlarsınınz halimizden der gibi .

  • acacu08 Ekim 2020 16:05

    Pahalı bir ofis kiralarlar. Yakın çevreden tanıdıkları temsilci diye bol maaşla gönderirler, onlarda 2-3 sene yer, içer, gezer, tozar sonra tıpış tıpış geri dönerler.

  • kamileoynakbaş08 Ekim 2020 15:53

    hemen inşat yapalım daire satalım ucalım..inşat işinde çok para var .1 e mal diyon 10 a satıyon auhahauhaha ..miz gibi ..bi de burdaki gibi al işlet sat yapalım ç..bizim sistem ossun .çinliler kefil ossun kredi çekelim o kredile işi yapalım .sonra o krediyide çinliler ödesin hahhauhuhuhha 

  • mustafa08 Ekim 2020 15:27

    Çinlilere hangi şirketimizi satacaklar acaba

  • Kamil08 Ekim 2020 15:15

    Yurt içi yatırımları hallettiniz....

  • Koala08 Ekim 2020 14:07

    Aganigi naganigi