E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVarlık Fonu 4 uçak satmış---

Varlık Fonu 4 uçak satmış

Varlık Fonu 4 uçak satmış
26 Ekim 2018 - 06:01 borsagundem.com

Bakanlar Kurulu kararıyla, 3'ü Başbakanlığa, biri MSB'ye ait toplam 4 hava aracının Varlık Fonu’na devredilmesine 5 Temmuz 2017’de karar verildi. Fon yönetimi, bu hava araçlarının 4.6 milyon dolar artı KDV bedeliyle, THY Teknik AŞ’ye sattı

Türkiye Varlık Fonu’nun ilk denetim raporunun TBMM’deki görüşmesi krizle başladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmenin basına kapalı olması ve tutanak tutulmaması tartışmalara neden olurken, muhalefetin itirazları sonrasında görüşmelerin başka bir tarihte yapılması benimsendi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan rapora göre, varlık fonu, 2017 yılında konuyla ilgili mutabakat sağlanamadığı için herhangi bir faaliyette bulunmamış.

Bir Başbakanlık başmüfettişi, iki de hazine kontrolörü imzasını taşıyan Varlık Fonu inceleme raporunda, Savunma Sanayi’nden geçici süreyle kaynak alınmasına ilişkin gelişmeler de yer aldı. 31 Ocak 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’ndan 3 milyar TL tutarındaki kaynağın, en geç 3 ay içerisinde geri ödenmek kaydıyla, Varlık Fonu’na aktarılmasının kararlaştırıldığı vurgulanan raporda, bu kapsamda 1 milyar TL’nin de aktarıldığı kaydedildi. 3 ayın sonunda Savunma Sanayi’ye faiz ile birlikte 1 milyar 20 milyon 739 bin 68 TL transfer edildiği ancak tahakkuk eden faiz gelirinin ödenen faiz gelirinden fazla olduğunun anlaşılması üzerine, Varlık Fonu yönetiminin de 11 milyon 483 bin TL tutarındaki ek faizi Müsteşarlığı’na aktardığı yer aldı.

4 UÇAK SATMIŞ

Varlık Fonu’nun sınırlı faaliyetleri içinde uçak satımı da yer aldı. Buna göre, Bakanlar Kurulu kararıyla, 3 tanesi Başbakanlığa, bir tanesi Milli Savunma Bakanlığı’na ait toplam da 4 hava aracının Varlık Fonu’na devredilmesine 5 Temmuz 2017’de karar verildi. Varlık Fonu yönetimi de, bu hava araçlarının 4.6 milyon dolar artı KDV bedeliyle, Türk Havayolları Teknik AŞ’ye sattı. Tutar da, Varlık Fonu’nun hesaplarına aktarıldı. Rapora göre, Türkiye Varlık Fonu’nun portföyü 5 stratejik sektörde, 14 şirket 46 değerli taşınmaz ve 2 tane oyun lisansını kapsıyor. Portföyündeki stratejik sektörler ise, bankacılık ve finans, telekom, medya ve teknoloji, ulaştırma, lojistik ve altyapı, enerji ve madenilcik, tarım, gıda ve gelişmekte olan sektörlerden oluşuyor.

MCKİNSEY’LE BİLGİ PAYLAŞIN

MECLİS’E sunulan raporlar içinde, 1 Şubat 2017 tarihli Varlık Fonu Genel Müdürü Mehmet Bostan’ın bir yazısı da yer aldı. Yazıda, Varlık Fonu ile çalışan KPMG Firması’na hitaben, “Mali denetim ve ilgili çalışmalara ilişkin elde edilen her türlü veri ve değerleme sonuçlarını içeren raporlarınızı McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. yetkili proje takımı ile paylaşılmasına izin verir ve paylaşılmasını rica ederim” deniliyor. (Hürriyet / Hacer Boyacıoğlu - Neşe Karanfil)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı26 Ekim 2018 22:17

    KAP da açıklama göremedim. 4 uçak 4.6 milyon dolar biraz ucuza satılmış, THY Bilançosunu destek için olabilir.

  • gobel6626 Ekim 2018 20:49

    CIA el kitabı derki Bir ülkede kimin ne olmasını istiyorsanız onu söyleyin, başta kimse inanmasa da bir zaman sonra inanan kişilerolacaktır, bir zaman sonra söylenen şeye inanan bir kitle olacaktır. Bu hukumete ABD uşağı demek te böyle bir şey. Bu hükümet için söylenenleri hatırlarsanız 17 yıl önce ak parti kurucularının israil-ABD uşağı olduğu kitapları yazılıp en fazla satılanlar listesinde olduğu söylendi. Ne hikmetse o zamandan bu yana İsrail-ABD çıkarlarına taş koyan tek hukumet bu hukumet oldu. Bu durumdan bu söylemi yayanların kim olduğu zaten ortaya ap açık çıkmış oldu.

  • Balık hafızalı 26 Ekim 2018 22:47

    Senin anlattığın balkabağı hangi çıkarına taş koymuş acaba bir terörist dediğin papazı bile hoyt demeleriyle saldın.

  • Damat ferit26 Ekim 2018 17:33

    Gülmeyin laaa...Ayıptır yav....

  • Türkoğlutürk 26 Ekim 2018 11:21

    Satmaları normal para nerede.. İnadıma verme ye devammı.

  • BİR DOST26 Ekim 2018 11:48

    Para bende, sen istediğine vermeye devam et, mal senin.

  • Koala26 Ekim 2018 09:30

    Mckinsey le calismislar. Abd uşakları

  • Haha26 Ekim 2018 12:16

    Tabi Afrin'e girerken ABD uaşğı, Kandili bombalarken ABD uşağı, NewYork Ta Münbiç'e gireceğiz derken, dünya beşten büyük derken, katil Israil diye BM de bağırırken, S400 alır ABD karşı çıkarken, Papazı iki yıl tutarken, FETÖ yü ABD den isterken de ABD uşağı. Uyuyanlar kim yada gerçek ABD uzantıları kim acaba.

  • gobel6626 Ekim 2018 11:50

    Allah'tan, millet sizin gibi kalın kafa değil. 10 YIL MARŞINA Devam.

  • Aaa26 Ekim 2018 11:22

    , 6. Filoya secde ettiklerinde anlamadın. Genelev boyattıkşarında anlamadın şimdimi anladın. Neyse daha uyanmayanlarda var