E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVarlık alımlarında indirim devam edecek mi---

Varlık alımlarında indirim devam edecek mi

Varlık alımlarında indirim devam edecek mi
21 Ocak 2014 - 07:28 borsagundem.com

Bu akşam son toplantısını düzenleyecek olan Bernanke'nin kritik kararı açıklaması bekleniyor

ABD Merkez Bankası Federal Reserve Aralık ayı istihdam verileri beklentileri karşılayamamış olsa da bu akşam yapılacak olan FOMC toplantısında varlık alımlarındaki indirimlere devam edecek gibi görünüyor. Ocak ayının sonunda yapılacak olan ve Fed yetkililerinden gelmiş olan açıklamalara genel olarak bakıldığında varlık alımlarının 75 milyar dolardan 65 milyar dolara indirileceği yönündeki karırının da açıklanacağı toplantı Fed Başkanı Ben Bernanke'nin düzenleyeceği son toplantı olacak. Bernanke bu toplantının sonrasındaki günlerde görevini Janet Yellen'e devredecek.

San Francisco Fed Başkanı John Williams bu ayın başlarında yaptığı açıklamda "Varlık alım miktarlarında kademeli ve ölçülü indirimler yolunda ilerlemeye devam edecek gibi görünüyoruz" demişti.
Şikago Fed Başkanı Charles Evans ise geçtiğimi hafta yaptığı konuşmada "Doğrudur, Aralık ayı istihdam verileri hayal kırıklığı yarattı. Ancak son dönemde açıklanan veriler cesaret verici oldu ve istihdam piyasaları toparlanıyor" demiş ve yılın ilerleyen dönemlerinin daha iyi olacağını öngörmüştü.

Bu görüşlere rağmen Fed'in yeni bir indirim yapmayacağı beklentisi de geçerliliğini koruyor. Varlık alımlarını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara çeken Bernanke'nin son toplantısında bu rakamı 65 milyar dolara çekeceği ve ABD ekonomisiyle ilgili toparlanmaya yönelik iyimser mesajlar vereceği belirtiliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • m. kara29 Ocak 2014 20:39

    bizim gibi ülkeler hep birilerinin agzına bakmaya mecburuz. ipler başkasının elinde olunca herşe ipi elinde tutana göre değişir.

  • tekfenciii29 Ocak 2014 20:28

    fedinizede medinizede pedinizede ....arkadaş eskiden yatırımcılık ve borsa vardı bu kadar globallik yaramadı biz .yunanistan ossursa ölüyoruz,italya öksürse yıkılıyoruz,ispanya desen öyle,güney kıbrıs desen öyle..eee ne olacaka bu ülkenin kendi dinanizmi nerde kaldı*...bakın tekfen inşaata milyar dolarlık ihalel ve hakedişler aalıyor yaprak kımıldayıp yükselmeye tenezzül etmiyor.kıçı kırık 2 sandalye 1 masa şirketler 1 milyon dolarlık işle haftalarca tavana bağlıyor.gerçi tekfen bu büyük kurum ama olsun.

  • zihni29 Ocak 2014 19:12

    hoca sen gitmeden sizin şu dolar matbaasını bir haftalığına bizim merkeze kiralasak parasını 2 hafta sonra dolar olarak veririz

  • Borsacı29 Ocak 2014 19:04

    Yaktınız ulan Dünya'yı. Bitirin şu işleri artık.