E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVarlık alımları masaya yatırılacak---

Varlık alımları masaya yatırılacak

Varlık alımları masaya yatırılacak
20 Kasım 2013 - 19:52 borsagundem.com

​St. Louis Fed Başkanı James Bullard, varlık alımlarının azaltılması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunan, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, güçlü istihdam verilerinin tahvil alımlarının gelecek ay azaltılması ihtimalini yükseltebileceğini söyledi.
Bloomberg kanalına yaptığı açıklamalarda, "Azaltım kesinlikle ihtimal dahilinde, masada olacak. Fakat verilere bağlı" şeklinde konuşan Bullard, "Güçlü bir istihdam verisi Aralık'ta azaltım ihtimalini yükseltecektir" dedi.

"Güçlü" kelimesinin ne kadar bir miktar anlamına geldiği sorusuna ise Bullard, "Güçlü demekle yetineceğim" cevabını verdi.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 85 milyar dolar tutarındaki aylık tahvil alımlarına iş gücü piyasasının görünümünde istikrarlı bir gelişim görülene kadar devam etmeyi planlıyor. ABD'de istihdam geçtiğimiz ay 204,000 yükselirken, Bloomberg'in 8 Kasım tarihli anketine katılan 32 ekonomistin tahmin medyanına göre Fed 18-19 Mart tarihindeki toplantısında tahvil alımlarını azaltamya başlayacak. Bir sonraki toplantı ise 17-18 Aralık'ta gerçekleşecek.

Bullard ayrıca piyasaların azaltma tartışmalarına büyük bir reaksiyon göstereceğini düşünmediğini de belirtti ve, "Eğer ekonominin güçlendiğine kanaat getirir ve azaltırsak, piyasalar bence bunu sorunsuz atlatacaktır. Yaz aylarında veriler iyi değilken azaltmayı konuşuyorduk" diyerek yaz döneminde piyasaların azaltma ihtimaline verdiği tepkilere açıklık getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)