E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporVAR’da devrim yaratacak 5 öneri---

VAR’da devrim yaratacak 5 öneri

VAR’da devrim yaratacak 5 öneri
01 Ocak 2020 - 17:01 borsagundem.com

Premier Lig’in eski hakemi Mark Clattenburg, ülkedeki VAR kullanımına yönelik yeni değişiklikler önerdi.

Ofsaytlar için VAR kullanılmasın
Premier Lig’deki VAR kullanımından vazgeçilmemesi gerektiğini dile getiren Clattenburg, Premier Lig’deki oyunun hızının ofsaytların teknoloji ile incelenmesi konusunda sıkıntı yarattığını, dolayısıyla ofsaytlarda VAR’a başvurulmamasını istedi.

Tutarsızlık ortadan kaldırılmalı
“VAR le alınan kararların tutarlılığı arttırılmalı. Teknolojinin yardımına bazı pozisyonlarda başvurulurken, bazılarında başvurulmaması ve farklı kararlar çıkmasıyla ilgili bir tutarsızlık söz konusu.. ‘Açık ve bariz’ tanımı netliğe kavuşturulmalı.”

Kaptanlara itiraz hakkı
“Takım kaptanlarına maç başına iki itiraz hakkı tanınmalı. Liverpool-Wolves maçındaki ofsayt golü hatırladığımızda, burada itiraz müessesesi çalışabilirdi. İtiraz hakkı olmalı ancak bu iki ya da üç kereyle sınırlandırılmalı.”

Hakemler monitörü daha çok kullanmalı
“Maçın hakeminin daha çok kendi kararlarını alabilmesi adına saha kenarındaki monitörleri kullanmaya başlamaları gerekir. Aksi durumda, o zaman orada olmalarının bir anlamı olur mu?”

VAR konuşmaları anında canlı yayınlansın
VAR kullanımı daha şeffaf hale getirilmeli. Böylece fikir ayrılıkları da azalacaktır. Hakemler seslerini canlı yayına aktaran mikrofonlar taksın, stadyumda ya da evinde maçı izleyenler de diyalogları duyabilsin.

Onur Dinçer / Skorer

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)