E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana Sayfadb-X Markets VarantlarVarantta sermaye artırımı---

Varantta sermaye artırımı

Varantta sermaye artırımı
08 Temmuz 2011 - 08:08 borsagundem.com

Turk Hava Yolları'nın varantları pazartesi günü gerçekleşecek bölünmeye benzer bir sermaye artırımına sahne olacak

Deutsche Bank'tan konuylma ilgili yapılan açıklama şöyle:
Turk Hava Yollari 11 Temmuz Pazartesi gunu %20 bedelsiz sermaye artirimini gerceklestirecegini acikladi. Sirketin 5 Temmuz'da Kamuyu Aydinlatma Platformu'na (KAP) yolladigi duyuruya asagidaki linkten erisebilirsiniz:
http://www.kap.gov.tr/Yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=160878
Bu sermaye artirimina bagli olarak THYAO hissesine dayali varantlarin da parametrelerinde degisiklikler olacaktir. Bu sermaye artirimi varant fiyatlarini etkilemeyecektir. Bedelsiz sermaye artirimlarinda dayanak varligin fiyati IMKB'de, sermaye artirimi oraninda duzeltilmektedir. Ayni sekilde yatirimcilara sermaye artirimi oraninda yeni hisse verilmektedir. Su anda elinde ornegin 100 adet 4,17TL fiyatli THYAO hissesi bulunduran bir yatirimcinin, sermaye arttirimi sonrasinda eline 120 adet yaklasik 3,48TL fiyatli yeni THYAO hissesi gececektir. Bu sayede yatirimci toplam 417TL'lik pozisyonunu korumus olacaktir.
Buraya kadarki bilgiler tum hisse yatirimcilarinin asina oldugu bilgilerdi. Turkiye'de ilk defa bir varant dayanaginda sermaye artirimi gerceklesiyor. Bu sermaye artiriminin THYAO varantlarina etkilerini asagida ozetliyoruz.
Yukarida aciklanan dayanak hissedeki degisimlere paralel olarak varantlarin kullanim fiyatlari (isleme koyma fiyatlari, strike) da ayni oranda (1,2 oraninda) kucultulecektir. Bir varantin toplam pozisyon buyuklugunu ayni seviyeye tasimak icin varantin carpani ayni oranda buyutulecektir. Bu sayede yatirimci sermaye artirimi oncesi ve sonrasinda ayni konumda ve pozisyonda kalacaktir.
THYAO hissesine dayali 8 varantin yeni eski parametleri ve uzun kodlari ekteki excel dosyasinda dikkatinize sunulmustur. Bu konudaki KAP duyurumuza da asagidaki linkten erisebilirsiniz:
http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=161006
Ornek olarak bir ALIM ve bir SATIM varantini detayli incelemekte fayda var.
THDAC varanti 30 Eylul tarihinde yatirimcisina bir adet THYAO hissesini 4,00TL'den alma hakki vermektedir. Sermaye artirimi sonrasinda yatirimcinin elinde bir adet 1,2 adet THYAO hissesini 3,333 TL'den (3 TL ve bir TL'nin yaklasik ucte biri) alma hakki olacak. Boylece yatirimcinin toplam pozisyon buyuklugu varant basina 4,00TL (1,2 X 3,333) olarak degismeden kalacaktir. Onceki durumda 1 Hisse yerine arttirim sonrasinda 1,2 adet hisse alma hakki olacaktir.
Varantin fiyati etkilenmeyecektir. Varantin kisa kosu ve ISIN kodu da degismeyecektir. IMKB'nin acikladigi uzun kodlar yeni kullanim fiyatlarini ve carpanlari yansitacak sekilde degisiklige ugrayacaktir.
THDPR varanti 30 Eylul tarihinde yatirimcisina bir adet THYAO hissesini 4,30TL'den satma hakki vermektedir. Sermaye arttirimi sonrasinda yatirimcinin elinde bir adet 1,2 adet THYAO hissesini 3,584 (uc bucuk TL'den biraz fazla) satma hakki olacak. Yine yatirimcinin toplam pozisyon buyuklugu 4,30TL'de (3,584 X 1,2) sabit kalacak.
Yatirimcilar yine ayni kod ile THYAO varantlarini normal sekilde alip satmaya devam edecekler. Bu degisiklikler sermaye artiriminin baslayacagi 11 Temmuz Pazartesi sabahindan itibaren gecerli olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)