E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana Sayfadb-X Markets VarantlarVarant sayısını 120'ye çıkardı ---

Varant sayısını 120'ye çıkardı

Varant sayısını 120'ye çıkardı
14 Ekim 2011 - 14:34 borsagundem.com

Deutsche Bank db-X markets, piyasada işlem gören toplam varant sayısını ise 120'ye çıkardı.

Deutsche Bank db-X markets, bugün işlem görmeye başlayan yeni varantlar ile birlikte toplam dayanak varlık sayısını 12'ye, piyasada işlem gören toplam varant sayısını ise 120'ye çıkardı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, varant yatırımcısına değişik piyasa koşullarına uygun farklı vade, kullanım fiyatı ve dayanak varlık alternatifleri sunulduğu belirtilerek, bugün işlem görmeye başlayan ''TUPRAS'' ve ''HALKBANK'' varantları ile birlikte piyasada işlem görmekte olan ürün sayısının 72'den 120'ye, dayanak varlık sayısının da 12'ye yükseltildiği bildirildi.
Açıklamada, 13 Ağustos 2010 tarihindeki ilk varant ihracından bu yana db-X markets'ın ihraç ettiği toplam varant sayısının ise 201'e ulaştığı kaydedildi.
Deutsche Securities Menkul Değerler A.Ş Türev Ürünler Satış Direktörü Albert Krespin, varantlarda işlem hacminin günlük ortalama 50 milyon adet, pozisyon büyüklüğünün ise 900 milyon lira seviyesini gördüğünü, yatırımcının varantlara ilgisinin istikrarlı bir şekilde arttığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)