E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVarank'tan 'sanayi üretimi' değerlendirmesi---

Varank'tan 'sanayi üretimi' değerlendirmesi

Varank'tan 'sanayi üretimi' değerlendirmesi
14 Eylül 2022 - 10:29 borsagundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, temmuz ayına ilişkin sanayi üretim verilerini değerlendirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kurban Bayramı tatili döneminde ara verilen üretimin de etkisiyle aylık sanayi üretiminde bir düşüş yaşansa da elektrik tüketiminin öncü verilerinin, endeksin tekrar toparlanacağına işaret ettiğini ifade etti.

Sanayi üretiminin, temmuzda yüksek ve orta-yüksek teknolojili sektörlerin öncülüğünde yıllık bazda yüzde 2,4 arttığını belirten Varank, "Bayram tatili döneminde ara verilen üretimin de etkisiyle aylıkta bir düşüş yaşansa da elektrik tüketiminin öncü verileri, endeksin tekrar toparlanacağına işaret ediyor" açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )14 Eylül 2022 11:32

    Hadi öyle diyelim. Aynı mantık ile HİZMET sektörü büyümeside bayrama dayandırılabilir :D yani bayram tatilinden dolayı artışlar oldu denebilir. civdden 2 yıldır buluşamayan ailelerin buluşması... Eeee ekonomı progrmaı etksizi o zamansa : )) İnide olacak kesin derste bırakırdı hocalar böyle cevaplara :D inanılır gibi değil. şimdi ülke yönetiyoruz bu mantıkla :D

  • Bik14 Eylül 2022 10:47

    Başta Almanya olmak üzere toparlanma Avrupa'da olunca üretim artışı olur.