E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVanalar açıldı, fiyatlar düştü! Doğalgazda son durum...---

Vanalar açıldı, fiyatlar düştü! Doğalgazda son durum...

Vanalar açıldı, fiyatlar düştü! Doğalgazda son durum...
11 Kasım 2021 - 10:31 borsagundem.com

Avrupa’da doğalgaz vadelileri, Rusya’nın doğalgaz sevkiyatını kademeli olarak artırmasıyla megavatsaat başına 66 dolara kadar geriledi. Doğalgaz fiyatlarındaki düşüşte Polonya ve Ukrayna üzerinden aktarılan gaz miktarındaki artış etkili oldu.

Rus enerji şirketi Gazprom, kasım ayı için Avrupa'daki beş yer altı depolama tesisine doğalgaz pompalanmasına dün başlarken, gaz fiyatları bugün Avrupa’da düşüşe geçti. Gaz fiyatları Hollanda pazarında yüzde 6.2, İngiltere pazarında yüzde 3.2 düşüş gösterdi.

Euronews Türkçe'deki habere göre; Gazprom, Ukrayna-Slovakya sınırında Rusya'nın uzun dönemli kontrat taahhütleriyle uyumlu bir şekilde fazladan kapasite ayırttı.

Gazprom'dan dün yapılan yazılı açıklamada, şirketin Avrupa'da gaz depolama tesislerinde çalışmalara başladığı belirtilerek, "Gazprom, kasım ayı için Avrupa'daki beş yer altı depolama tesisine gaz pompalanmasına yönelik planı onayladı ve uygulamaya başlandı. Gaz taşıma hacimleri ve güzergahları belirlendi" ifadesi kullanılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 27 Ekim'de, Gazprom'a, Rusya'daki doğalgaz depolama tesislerini doldurduktan sonra, Avrupa'daki depolama tesislerine yönelik doğalgaz tedarikini artırma talimatı vermişti.

Erdoğan: Doğal gazı çıkarınca hem devlet hem halk kazanacak

 

Avrupa'ya doğalgaz için 'LNG önerisi'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)