E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVan ili, 6 dakika içinde 2 kez sallandı---

Van ili, 6 dakika içinde 2 kez sallandı

Van ili, 6 dakika içinde 2 kez sallandı
20 Ekim 2021 - 19:17 borsagundem.com

Van ve ilçeleri, 6 dakika arayla meydana gelen 3.8 ve 4.1 büyüklüğündeki depremle sallandı

Akdeniz'de peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Van'ın Tuşba ilçesinde 3.8 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem, kentin birçok yerinde hissedilirken, sarsıntının ardından insanlar evlerinden dışarıya çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre saat 17.59'da merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Van merkez ve ilçelerinden de hissedildi. Bu depremden 6 dakika sonra saat 18.05'te yine Tuşba merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu depremin derinliği de 7.02 kilometre olarak açıklandı.

ART ARDA DEPREMLER VATANDAŞI TEDİRGİN ETTİ

Van ve ilçelerinde art arda hissedilen depremler kısa süreli endişeye neden oldu. Vatandaşları tedirgin eden depremlerin ilk belirlemelere göre herhangi bir yıkıma yol açmadığı belirtildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine, saat 18.00 sıralarında, 3,8 ve 4,1 büyüklüğünde depremlerin yaşandığını söyledi. Ekiplerin bölgede tarama çalışmalarına başladığını aktaran Bilmez, şunları kaydetti:

"Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi bölgesinde peş peşe 2 deprem meydana geldi. Aldığımız ilk bilgilerde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımız panik olmasın, Valilik ve AFAD'ın açıklamalarına göre hareket etsin. Şu an için panik olacak bir durum yok."

KANDİLLİ DEPREMLERİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ FARK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Tuşba merkezli ilk depremi 3.8, ikinci depremi ise 4.3 olarak açıkladı. Her iki depremin derinliğini de 5.0 kilometre olarak duyurdu.

Konya'da 7 kişinin öldüğü katliamda yeni gelişme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)