E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVali Yerlikaya'dan sokağa çıkma yasağı için uyarılar---

Vali Yerlikaya'dan sokağa çıkma yasağı için uyarılar

Vali Yerlikaya'dan sokağa çıkma yasağı için uyarılar
11 Nisan 2020 - 04:50 borsagundem.com

İstanbul Valisi Yerlikaya, Kovid-19 nedeniyle uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağına ilişkin, "Vatandaşlarımızın yasağa uymaları önemlidir. Uymayanlar için ilgili para cezası ve adli işlem uygulanacaktır" dedi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağıyla ilgili uyarılarda bulundu. 

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saat 00.00 itibarıyla İstanbul'da; 45 bin polis ve bekçi, 5 bin 474 jandarmanın sokakta 24 saat görev başında olacağını duyurdu.

Vali Yerlikaya, "Vatandaşlarımızın yasağa uymaları önemlidir. Uymayanlar için ilgili kanunlar gereğince, para cezası ve adli işlem uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, sokağa çıkma yasağı süresince İstanbul'da açık olacak yerleri de Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

İstanbul'da açık olacak işyeri, işletme ve kurumlar:
a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil)  üretiminin yapıldığı işyerleri,
c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler
g) PTT, Kargolar vb. dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri.

İçişleri Bakanlığı'ndan valilere ekmek genelgesi

 

31 ilde sokağa çıkma yasağı resmen başladı

 

31 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akif AN11 Nisan 2020 12:27

    bu kadar abartırmış ne oluyor bu insanlara herkesin evinde en az 10 günlük yiyecek temizlik malzeme var bukadar ac gözlülük olmaz bir aydlr marketler boşaldı bu ne boyle dedelerimiz günlerdir aç kalmls ne oldu aldlnlz ekmek yine geldi mahalleye bizlere yakışmıyor her şey var ülkemizde çok şükür

  • fafa11 Nisan 2020 10:07

    Sayın Vali,Hükumette çok başlılık mı var?O saatte sokağa çıkma yasağı duyurulur mu?Daha önceki saatlerde neden duyurulmadı,kim aldı bu kararı?Her yeri açık tutuyoruz,ama sen çıkma!

  • ve11 Nisan 2020 07:53

    Bu satten sonra çıkabilir bence, ekmek kuyruğunda, market kuyruğunda, su kuyruğunda kapacağını kapmıştır. 1 market çalışanında var ise, yada bulaştı ise, bir çok insan o küçük m2 li binalarda herş ey bulaşmış olmalı. Keşke açıklamalarınız, yasak haberinden 5 dk son olsaydı. yasak geldi herkes çıktı dışarı.   insan en baştan der, fırınlar açık, sucular açık, genel yasak oluyor olacak diye. yasak başlamış, ekmek fırını açık deniyor. zaten millet kuyrukda ekmek beklemiş. 4 saat. bulaşan bulaşmıştır.

  • Görüntüler rezillik11 Nisan 2020 06:14

    Çıkarmasanız bundan iyiydi. Herkes market, büfe, ekmek kuyruğunda kavga dövüş, yakın temas rezillik. Bulaşma ihtimali azalacağına arttı