E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVali Mutlu: Boşuna gelmeyin yasak---

Vali Mutlu: Boşuna gelmeyin yasak

Vali Mutlu: Boşuna gelmeyin yasak
02 Ağustos 2013 - 16:02 borsagundem.com

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Pazartesi günkü Ergenekon davasıyla ilgili flaş açıklamalar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Pazartesi günkü Ergenekon davasıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor. Vali Mutlu, duruşma salonuna sanık yakınları da dahil hiç kimsenin alınmayacağını ve Silivri'de toplanmaların kanunsuz sayılacağını söyledi.
İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları:
Duruşma salonuna tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları, milletvekilleri ve basın mensupları alınacaklardır. Mahkemenin talimatı doğrultusunda salona izleyici alınmayacaktır. Mahkemenin bu talimatları doğrultusunda jandarmamız gerekli tedbirleri emniyet birimlerimizle birlikte alacaklardır.
İzleyici olarak bölgeye gitmek isteyen yurttaşlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Vatandaşlarımızın davet edildikleri ve mahkeme bölgesinde bir yoğunluk oluşturulmaya çalışıldığı bilgileri değerlendirilmiştir. Bunların bir takım olumsuzlukların da yaratılması yönünde bir çabaya dönüştürme ihtimali değerlendirilmektedir. İzleyici alınmayacak olan salonda izleyicinin bulunmamasından dolayı Silivri mahkeme bölgesine yapılacak intikaller 2911 sayılı yasanın 22. Maddesine göre kanunsuz toplantı ve gösteri, mahiyetinde görülecektir.
SANIK YAKINLARI DA DURUŞMA SALONUNA ALINMAYACAK
Vatandaşlarımızın bu çağrılara iştirak etmemelerini önemli görüyoruz. İstanbulumuza il dışından da muhtelif vasıtalarla gelecek seyirciler için de gerekli tedbirleri alıyoruz.
Huzuru müdafaa konusunda bir ortaklaşmaya ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum.
Alınacak tedbirlere yurttaşlarımızın da yardımcı olmasını yürekten diliyorum.
Karar duruşması öncesi ve sonrasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması en büyük dileğimiz ve arzumuzdur.
Sanık yakınları, izleyici çerçevesinde oldukları için da duruşma salonuna alınmayacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • u.s.03 Ağustos 2013 00:32

    duruşma izleme hakkı yasaklanamazmış sanki izlemeye gidecekler yine karışıklık yine tl değer kaybedecek dış ülkelere bizi rezil edecekler inşallah hiç çıkartmazlar alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste paşa paşa yaşamak yok artık

  • akçansa02 Ağustos 2013 23:06

    yarın akçansa çanakkale fabrikasını gezmeye gidiyorum malum bilanço olağanüstü gelecek senelerdir ortak olduğum şirketimi dünya gözüyle bir göreyim dimi.

  • TUTUMSUZ.02 Ağustos 2013 19:48

    BU KANUNLARI BİZ İNSANLŞAR ÇIKARTIYORUZ YERİ GELDİĞİNDEDE BİZLER BOZACAĞIZ.

  • m. kara02 Ağustos 2013 17:50

    bu ne sayın valim. bu işi çocuk oyuncağına çevirdiniz. idare olarak ister leğal isterse illegal toplantıların tümüne kapatın gitsin. yok açtık yok kapattık böyle şey olurmu allah aşkına. orayı sadece halkın kullanımına sunun gerisini yasaklayın gitsin. ayrıca orada eylem yapmak için diretenleri de genel güzeni bozmak ve anarşi ortamı yaratmaktan yargılayın tıkın içeri gitsin . nedir bu eylem eylem eylem . usandık artık eylemden

  • Yasakmış02 Ağustos 2013 17:23

    Yasakçı kafaların ve iktidarların sonu hüsrandır. Dünya ülkeleri ibretle sizin yasakçı uygulamalarınızı izleyecek ve ülke itibarımız yine düşecek. Halkın duruşmaları izlemesi ve haber alma Özgürlüğü en doğal hakkıdır, kısıtlayamazsınız.

  • Byk02 Ağustos 2013 17:22

    Demokrasilerde seyahat özgürlüğü vardır.Ayın beşinde silivri'ye temiz hava almaya gidilebilir.

  • Halk Yasaklar İstemiyor02 Ağustos 2013 17:13

    İnsan Haklarının sürekli ihlal edildiği ve Demokrasinin olmadığı bir ülkede maalesef böyle uygulamaları bu Hükümet sürekli uyguluyor. Korkunun ecele faydası yok. Silivri'de hiç kimse Adalet'ten, Hukuk'tan, Adil Yargılanmadan söz edemez. Silivri'de uygulanan Yargısız İnfaz'dır.

  • İktidarın Gezi Korkusu02 Ağustos 2013 17:09

    Bu ülkede hiç kimse Demokrasi olduğundan söz edemez. Silivri'de sanki sıkıyönetim var. Halkdan korkan bir iktidarın son çırpınışları bunlar...Yasaklarla hiç bir şeyi engelleyemezsiniz. Yasakçı, Faşist zihniyetlerle Halkın karşısında duramazsınız, yasaklarla hiç bir şeye çare bulamazsınız.