E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVakıfbank hissesini almalı mı, satmalı mı?---

Vakıfbank hissesini almalı mı, satmalı mı?

Vakıfbank hissesini almalı mı,  satmalı mı?
11 Temmuz 2016 - 14:23 borsagundem.com

2016 yılının ilk çeyreğinde kârı yüzde 19 artan Vakıfbank hissesi alınır mı? Zeynep Aktaş uzmanlara sordu.

Zeynep Aktaş Fortune Türkiye’deki “Yüz Yüze” köşesine Vakıfbank hissesini taşıdı. Global Menkul Değerler Kıdemli Araştırma Müdürü Sevgi Onur ve Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan Vakıfbank hissesini nasıl yorumladı? İşte o görüşler.

Global Menkul Değerler Kıdemli Araştırma Müdürü Sevgi Onur

Vakıfbank 2016 ilk çeyrek solo finansal sonuçlarında 517 milyon TL net kâr açık­ladı. Şirketin kârı çeyreksel bazda yüzde 21 azalma gösterdi. Açıklanan net kâr rakamı bizim 534 milyon TL olan tahminimizin yüzde üç altında gerçekleşti. Bankanın üç aylık kârı geçen yıla göre yüzde 19 artarak yüzde 13 oranında ortalama özkaynak geti­rişine işaret ediyor. Marjlarda çeyreksel baz­da daralma olmamasını beğeniyoruz. Diğer birçok bankada net faiz marjı yüksek TL fonlama maliyetleri nedeniyle çeyreksel baz­da daralmıştı. 19 milyon TL ticari kâr, 38 milyon TL temettü geliri, komisyon gelirlerindeki çeyreksel zayıflama, güçlü mevduat büyümesi, ikinci grup kredilerde önemli bir artış olmaması çeyreğin öne çıkan unsurları oldu. Hisse için "tut" tavsiyemizi devam ettiriyoruz. Hedef fiyatımızı 5,25 TL'ye yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımızın yüzde 18 artış potansiyeli bulunuyor. Hisse, 2016T 5,1 fiyat/kazanç oranıyla işlem görürken benzerlerine göre yüzde 20 iskontolu.

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan

Son yıllarda konjonktürel, genel ekonomik ve sektörel zorluklar bankacılık sektörü­nün genelini oldukça olumsuz etkilemek­te. Yüksek fonlama maliyetlerine karşın oldukça düşük seviyelerdeki özkaynak kârlılığı sektörü oldukça zorluyor. Para politikasında daha sıkı bir duruşa geçilme­si ve dış finansmana erişim koşullarının daha da zorlaşması tüm bankalar gibi Vakıfbank'ı da olumsuz etkileyecektir. Vakıfbank özelinde hissenin fiyatını aşağı yönlü baskılayabilecek en önemli unsurlar­dan birisi, olası ikincil halka arz konu­sunun yeniden gündeme gelmesi. Diğer taraftan, son dönemlerde reel sektörde gözlenen zorlanmalar ekonomide ani bir şok durumunda kredi ve tahsilat kanalı üzerinden bankaları ciddi şekilde zorlaya­bilecektir. Öte yandan kamu bankalarının büyük projelere ciddi oranlarda finansman sağlamış olması ve siyasi haber akışları Vakıfbank hissesi üzerinde aşağı yönlü risk unsurları arasında görülebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)