E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVakıfbank hisselerinde çağrı yapılmayacak---

Vakıfbank hisselerinde çağrı yapılmayacak

Vakıfbank hisselerinde çağrı yapılmayacak
04 Aralık 2019 - 10:25 borsagundem.com

Vakıfbank'ın ana hissedarlarından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği, sermayenin yarısından fazlasını oluşturan A ve B grubu hisseler bir hafta içinde Hazine'ye devredilecek.

Bankanın KAP'a yaptığı açıklamaya göre yönetim kontrolünün değiştiren bu karar sonrası diğer hisselerin geri alınması için çağrı yükümlülüğü doğmayacak.

Resmi gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre hisseler Hazine ve Maliye Bakanlığı pay defterine kaydedilecek. Söz konusu paylar borsada işlem görmüyor.

Cumhurbaşkanı Kararı'nda hisse devrinin diğer mülhak vakıflara ait olanları içermediği ifade edilerek, devredilen A ve B grubu hisselerin beher değerinin 9.4956 lira olarak
belirlendiği belirtildi.

Reuters hesaplamalarına göre Hazine'ye devredilecek hisseler yaklaşık 13.9 milyar lira değerinde.

Vakıfbank'ın KAP'a yaptığı açıklamaya göre 2.5 milyar lira olan sermayesinin %58.62'sini A ve B grubu paylar oluşturuyor. A ve B grubu payların %58.51'i, yani neredeyse tamamı Vakıflar
Genel Müdürlüğü'nün elinde bulunuyor.

Vakıfbank'ın hisselerinin %25.22'si borsada işlem gören D grubu paylardan oluşurken, Vakıfbank emekli sandığının elinde %15.45 C grubu pay bulunuyor.

Vakıfbank üç büyük kamu mevduat bankasının en küçüğü konumunda bulunuyor. Diğer iki kamu bankasından Ziraat Bankası'nın tamamı, Halkbank'ın ise %51.06'sı Türkiye Varlık Fonu'na ait Vakıfbank hisseleri dün 5.09 liradan kapandı.

"Toplumun tüm kesimlerinin yanında olmaya devam edeceğiz"

Vakıfbank, stratejik projelerin yanı sıra istihdam yaratan, ihracatı ve üretimi destekleyen, katma değer oluşturan, toplumsal  refahı artıran projelere finansman sağlamaya ve toplumun tüm  kesimlerinin yanında olmaya devam edeceğini bildirdi.

Vakıfbank'tan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
   
"24 Aralık 2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 6219 sayılı Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanunu’na eklenen hükümler doğrultusunda 04.12.2019 tarihinde yayımlanan 1814 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı  ile, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün idare ve temsil ettiği %43,00’ü (A) Grubu ve %15,51’i (B) Grubu olmak üzere toplam %58,51’lik hisseye  ilişkin beher hisse değeri belirlenmiştir.
 
Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün idare ve temsil ettiği %58,51’lik Bankamız hissesinin Hazine’ye devrine ilişkin süreç başlamıştır. Söz  konusu devir işlemi, 6219 sayılı Kanun’da belirtildiği üzere,
Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir  hafta içerisinde tamamlanacaktır.
Söz konusu devir işlemi ile, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün asli  faaliyetlerini daha etkin yerine getirebilmesi için belirli ve sürekli  bir gelir kaynağına sahip olması ve aynı zamanda Bankamızın sermaye  yapısının güçlendirilmesi amaçlanmıştır. Dolayısıyla, ortaklık  yapısında meydana gelen değişiklik, söz konusu husus dışında başkaca  bir amaç taşımamaktadır.
Kamuyu Aydınlatma Platformu nezdinde yapılan açıklamamızda da  belirtildiği üzere, devir işlemleri hakkında pay alım teklifinde  bulunma yükümlülüğü dahil olmak üzere Sermaye Piyasası Kanunu’nun  hükümleri uygulanmayacak olup borsada işlem gören (D) Grubu %25,22’lik  hisseler ile ilgili herhangi bir değişiklik olmayacaktır.
Hisse devir işlemi sonucunda Bankamızın kamu sermayeli banka  statüsü, stratejisi, iş modeli ve insan kaynakları yaklaşımında  herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Daha da güçlenen sermaye yapısı,  teknolojik altyapısı, nitelikli bankacılık hizmetleri ve uzman  kadrosuyla Türkiye’nin öncü bankalarından biri olan Bankamız, kalkınma  ve toplumsal fayda sağlama yolunda ortaya koyduğu özenli çalışmalarla,  piyasalardaki etkinliğini daha da artıracak, tüm paydaşlarına hızlı ve  etkin bankacılık çözümleri sunmayı sürdürecektir.
Bankamız, stratejik projelerin yanı sıra istihdam yaratan,  ihracatı ve üretimi destekleyen, katma değer oluşturan, toplumsal  refahı artıran projelere finansman sağlamaya ve toplumun tüm  kesimlerinin yanında olmaya devam edecektir.
Bankamız hisselerinin devri işlemlerine ilişkin gelişmeler, ilgili  mevzuat çerçevesinde kamuoyuna duyurulacaktır." 

Vakıflar Bankası'nın X.5 hissesi Hazine'ye devredildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 18,41
En Yüksek: 18,55
En Düşük: 17,59
Değişim 8,93 %
FK: 5,23
PD / DD: 0,76
İşlem Hacmi 1.436.500.318
Toplam Adet: 79.244.704
Ağırlıklı Ort.: 18,04
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)