E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVaka sayılarındaki artışlar aşağı yönlü risk unsuru ---

Vaka sayılarındaki artışlar aşağı yönlü risk unsuru

Vaka sayılarındaki artışlar aşağı yönlü risk unsuru
22 Haziran 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Verilerdeki toparlanma ve ekonomileri desteklemeye yönelik gelen açıklamalar risk iştahı ve piyasaları genel olarak desteklemeye devam ederken, vaka sayılarında son dönemde yaşanan artışlar aşağı yönlü risk unsuru olarak izlenmeye devam ediliyor. Salgın konusundaki gelişmeler ve haber akışları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Yeni haftada yurt dışında öncü PMI verileri ile TCMB’nin faiz kararı öne çıkacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta Fed ve Trump’ın açıklamaları risk iştahını desteklerken, vaka sayılarındaki artış aşağı yönlü risk faktörü olarak izleniyor. Yeni haftada da salgın kaynaklı gelişmeler önemini korurken, piyasaların seyri konusunda belirleyici olacaktır. BIST-100 Endeksi pozitif seyrini koruyarak cuma gününü %0,99’luk yükselişle 113.612 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,84 – 6,85 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 6,84’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde hisse bazlı hareketlerin dikkat çektiği BIST 100 haftanın son iki gününde bir kez daha yurtdışı piyasalardan pozitif ayrıştı. Endeks Perşembe günü tarihin en yüksek işlem hacimlerinden biri ile yükselişini devam ettirerek, son günlerin zirvesi olan 111.875’i geçerek 113 bin ve devamında 116 bine kadar olacak bir hareketin de önü açılmış oldu. Cuma günü de 114 binin üzerindeki rakamlar tarihi işlem hacimleri ile test edildi. Yaşanan bu yükselişle birlikte geri çekilmelerde artık ilk güçlü destek 111 bin iken altında geçtiğimiz hafta içinde oluşan boşluğun dolacağı 110 bin ve ana trendin bulunduğu 109 bin oldukça güçlü destekler konumunda. Endekste bu destekler kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)