E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVaka sayılarındaki artış piyasada baskı oluşturdu---

Vaka sayılarındaki artış piyasada baskı oluşturdu

Vaka sayılarındaki artış piyasada baskı oluşturdu
01 Aralık 2020 - 09:36 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Moderna'nın ABD ve Avrupa'da izin başvurusu yapmaya hazırlandığı haberi takip edilirken, aşı çalışmalarıyla ilgili gelişmeler ön plandaki yerini koruyor. Bununla birlikte vaka sayılarında devam eden artış aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ediyor. Yurt içinde artan vaka sayıları nedeniyle dünkü kabine toplantısı sonrasında yeni tedbirler açıklandı. Bugün küresel çapta imalat PMI rakamları ve Fed Başkanı Powell'ın Senato'daki sunumu takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 10:00 Türkiye - İmalat PMI Önem: Yüksek
o 18:00 ABD - ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı çalışmaları kasım ayında küresel risk iştahını desteklerken, salgın kaynaklı endişeler gündemde kalmaya devam ediyor. Küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir fiyatlama etkili oldu. Yurt içinde artan vaka sayıları ve tedbirlerin sıkılaşabileceğine ilişkin endişeler BIST-100 Endeksi üzerinde baskı oluşturdu ve endeks günü %3,40'lık düşüşle 1.283,58 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah alıcılı bir seyir izleniyor.

Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,80 - 7,81 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle
7,82'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü tarihin en yüksek seviyesi olan 1352'yi test eden endeks haftayı 1329 seviyesinden kapatan endekste ayın son günü satışların daha da sertleştiğini ve endeksin bir süredir bahsettiğimiz kritik destek olan 1.290'nın altında kapanış gerçekleştirdiğini gördük. Bir süredir bahsettiğimiz gibi teknik göstergelerde oluşan negatif aykırılıklar belirginleşmeye devam ediyor. Kısa vade için izlediğimiz referans noktamız hala 1.290 olmaya devam ediyor. Buranın altında 1.250 ve devamında 1.225 - 1.200 aralığı gündeme gelebilir. Yukarıda ise mart ayında başlayan ve bugüne kadar devam eden yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1370 civarı en önemli direnç bölgesi konumunda olacak. Buranın öncesinde 1.320 ara direnç olarak izlenebilir.

Gözler Powell ve Lagarde’ın açıklamalarında

Küresel piyasalar imalat sanayi verilerine odaklandı

Günün önemli şirket haberleri 01/12/2020

Yabancıların işlem yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)