E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVahdettin Ertaş’tan büyük uyarı---

Vahdettin Ertaş’tan büyük uyarı

Vahdettin Ertaş’tan büyük uyarı
14 Ocak 2016 - 19:56 borsagundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı. Küçük yatırımcıları temettü ve hisse konusunda uyardı.

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, canlı yayında bedelsiz sermaye artırımından temettüye, BES fonlarından Forex’e çarpıcı açıklamalar yaptı. Bloomberg HT’ye konuk olan Vahdettin Ertaş, “Bedelsiz sermaye artırımlarına karşı alabileceğiniz bir önlem var mı?” sorusuna, “Bedelsiz sermaye artırımı Türkiye’de çok önemli bir olaymış gibi algılanıyor. Oysa bu ekonomik değeri sıfır olan bir şeydir, cebinizdeki 100 liranın iki 50 TL ile değiştirilmesidir. İkisinin de satın alma gücü aynıdır” yanıtını verdi.

Ertaş, ‘temettü ödemelerinde şirketler zorunlu tutulabilir mi’ konusunda ise akademik çalışmaların temettü dağıtımının zorunlu tutulmaması gerektiği şeklinde sonuç ortaya koyduğunu, dünyanın ileri gelen borsalarında da temettü zorunluluğu olmadığını belirterek, “Hedefimiz Avrupa Birliği dedik, orada da zorunluluk olmadığı için biz de zorunlu tutmak istemedik” dedi.

Ertaş sözlerine yatırımcılara yönelik çarpıcı bir uyarıyla devam etti:  “Özellikle temettü dağıtan şirketlerin hisse senetlerinin yurt dışında fiyat kazanç oranları daha yüksektir, daha fazla tercih edilir. Yatırımcı bakacak, şu anda 60-70 tane düzenli temettü ödeyen şirketimiz var, onları KAP’ta bulup tercihini yaptığı takdirde bu diğer şirketlerimize de temettü dağıtmak için teşvik olacak. Çünkü yatırımcı temettü dağıtan hisselere teveccüh gösteriyorsa o şirket yarın ihtiyacı olduğunda kolaylıkla yatırımcıdan tekrar para alabilecek.”

İŞTE SPK BAŞKANI VAHDETTİN ERTAŞ’IN BLOOMBERG HT’DEKİ YANITLARI

video##2327##player









Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)