E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Vade sonu olması nedeniyle volatilite artışına dikkat!---

Vade sonu olması nedeniyle volatilite artışına dikkat!

 Vade sonu olması nedeniyle volatilite artışına dikkat!
27 Ekim 2021 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de güçlü gelen bilançolar son dönemde küresel risk iştahını destekleyen bir gelişme olarak  karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte enerji maliyetlerindeki artış ve tedarik zincirindeki sıkıntılar enflasyon ve büyüme kaynaklı endişeleri gündemde tutuyor. Dün yer alan haber akışlarında Çinli bir gayrimenkul şirketinin daha kupon ödemesini kaçırdığı yer alırken, Çin gayrimenkul piyasasına yönelik Evergrande ile başlayan endişeler önemini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta
• 15:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Güçlü gelen bilançolar dün de risk iştahı ve küresel hisse piyasalarını desteklemeye devam etti. Bununla birlikte Çin gayrimenkul sektörüne yönelik endişeler ve küresel çaptaki risk başlıkları varlığını koruyor. Yurt dışındaki olumlu hava ve kur cephesindeki geri çekilmenin katkısıyla BIST-100 Endeksi dün günü %1,09’luk yükselişle 1.509,20 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı kazançlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,52 – 9,54 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,54’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün en yüksek 1.512,74’ü gören endeks mart ayında oluşan boşluğu doldurmuş oldu. Dün de ifade ettiğimiz gibi endekste yakın dönem için referans noktamız 1.485 olmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece pozitif görünüm korunacaktır. Bu durumda 1.511 üzerinde tarihi zirvelerin bulunduğu 1.590 civarı gündemde kalmaya devam edecektir. Aksi durumda yani yeniden 1.485 altına sarkılacak olur ise son yükselişin bir düzeltmesinin yaşanma ihtimali artacaktır. Bu durumda ilk etapta 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.447 civarına geri dönüşü söz konusu olabilir. Bugün VİOP’ta ekim vadeli işlemlerin son günü. Vade sonu olması nedeniyle burada işlem gören paylarda sert hareketler görülerek endekste de volatilite artışı yaşanmasına neden olabilir.

Günün önemli şirket haberleri 27/10/2021

 

Egeli&Co ve İş Bankası A sorusu

 

Yabancı portföylerindeki değişim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)