E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarUzun vadeli yatırımcılar Bitcoin'de satış yapmıyor---

Uzun vadeli yatırımcılar Bitcoin'de satış yapmıyor

Uzun vadeli yatırımcılar Bitcoin'de satış yapmıyor
12 Ekim 2021 - 11:26 borsagundem.com

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının, BTC fiyatının son beş ayın en yüksek seviyesine çıkmasına rağmen satış yapmayı reddettikleri açıklandı.

Glassnode, Zincir Üstünde Bir Hafta raporunda uzun vadeli yatırımcıların (155 günden fazla BTC satmayan cüzdanlar), mevcut durumda 13,3 milyon BTC, yani Bitcoin arzının yüzde 70'ini elinde bulundurduğunu belirtti.

Rapora göre uzun vadeli yatırımcılar, geçtiğimiz yedi ay boyunca 2,37 milyondan fazla (mevcut kur ile yaklaşık 134 milyar dolar) BTC biriktirdi. Bitcoin madencileri, aynı dönemde yalnızca 186 bin BTC üretti. Glassnode, uzun vadeli balinaların yeni arzdan 12,7 kat fazla BTC biriktirdiğini tahmin ediyor.

Uzun vadeli birikimcilerin satış yapmaya isteksiz olmalarına rağmen, Bitcoin fiyatının 57.860 dolara çıkmasıyla birlikte zincir üstü faaliyette de artış tespit etti.

Ekim ayında zincir üstünde aktif adreslerin sayısı, yüzde 19 ile 291 bine yükseldi. Böyle bir trend, Bitcoin'in astronomik yükselişine başladığı Aralık 2020 öncesinden beri görülmemişti. Glassnode, zincir üstündeki faaliyet artışının yükseliş ivmesini daha da hızlandırabileceğini düşünüyor:

Daha fazla aktif piyasa katılımcısı, tarihsel olarak erken dönem boğa piyasalarında varlıklara gösterilen ilgi artışıyla korelasyon gösteriyor.

Rapora göre ortalama işlem boyutu da yaklaşık 1,3 BTC'ye yükseldi. Bu durum, zincir üstündeki kurumsal yatırımın artış gösterdiğine işaret ediyor. Ortalama işlem boyutu, ağustos ayında 0,6 BTC olarak ölçülmüştü.

Bitcoin ağı, geçtiğimiz hafta bir günde 31 milyar dolar değerinde işlem yürüterek rekor kırmıştı..

Glassnode, 12 Ekim2de merkezi borsaların Bitcoin rezervinin, son üç yılın en düşük seviyesi olan 2,4 milyon BTC'ye gerilediğini açıkladı. Yani yatırımcılar, ağırlıklı olarak fiyat yükselişi beklentisiyle satış yapmamayı ve biriktirmeyi tercih ediyor.

Kripto fonlara sermaye girişleri sürüyor

Yerli kripto para borsası kapandığını duyurdu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)