E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUzun vadeli risk almanın tam zamanı---

Uzun vadeli risk almanın tam zamanı

Uzun vadeli risk almanın tam zamanı
30 Mart 2020 - 18:02 borsagundem.com

UBS stratejistlerinin hazırladıkları rapora göre kötü haberler rağmen düşmeyen Wall Street satış yorgunu. Stratejistlere göre uzun vadeli düşünmek için doğru zaman

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün domine ettiği küresel piyasalar aşağı yönlü hareket ediyor ve petrol fiyatları haftaya 17 yılın en düşük seviyesinde başladı. Fakat ABD hisse senetleri ihtiyatlı bir şekilde daha yüksek açıldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın virüs önlemlerinin süresini 30 Nisan'a kadar uzatmasına ve halk sağlığı yetkililerinin ABD’de virüs bilançosunun milyonlarca vaka ve 100.000 ile 200.000 arasında ölüm olabileceği konusunda uyarmasına rağmen yatırımcılardan bir parça iyimserlik yayılıyor.

Yatırım bankası UBS’in stratejistleri artık piyasaların satış yorgunu olabileceğini ve çok kötü haberlere rağmen önceki haftalarda olduğu gibi reaksiyon göstermeyebileceklerini söylüyorlar. Bankanın virüs piyasası risk ölçümleri yeni korona virüs vakaları ve diğer kötü haberlere karşı esnekliğinin azaldığını söylüyor.

UBS stratejisti Bhanu Baweja önderliğinde hazırlanan raporda, "Bununla birlikte (virüsün) yayılma oranlarının bir süre daha artmasının mümkün olması ve hisse senetleri piyasasında yükselme eğilimi gösteren hisseler üzerinde sermaye birikiminin gerçekleşmemesi nedeniyle, dibin bulunduğunu söylemek erken” ifadelerine yer verilerek yatırımcılar uyarılıyor.

Buna karşılık UBS stratejistleri; hisse senetleri, kurlar ve dövizdeki oynaklığın büyük olasılıkla zirveye ulaştığını ve şimdi "yavaş yavaş aşırı seviyelerden döndüğünü" belirterek uzun vadeli risk almayı düşünmenin zamanının geldiğini de eklediler.

"Hisse senetleri varlık sınıfları arasında en 'kötümser' seçim olmaya devam ediyor (küresel büyümeyi %0,3 ile fiyatlandırma), onu emtialar (%0,7), faiz oranları ve kredi piyasaları (%0,9) izliyor. %3'lük bir büyümeyle, döngüsel para birimleri en iyimser sinyali veriyor."

New York borsası yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Mart 2020 19:05

    haaaaaaaaaaaaaa..haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................haaaaaaaaaaaaaaaaaaa................

  • Xyz30 Mart 2020 19:02

    Soyacak adam arıyorlar.gel kucağıma diyor.anlayana.ikinci bir dalga gelecek onda da bana geri verirsin diyor.