E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının cesaret sınavı---

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının cesaret sınavı

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının cesaret sınavı
22 Ocak 2021 - 10:14 borsagundem.com

Bitcoin geçtiğimiz gün %12’lik bir düşüş gösterdi ve bu düşüşün devam etmesi söz konusu olabilir. Uzun vadede halen kazandırması beklenen Bitcoin’deki düşüş uzun vadeli yatırımcılarını endişelendirmeye devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin, perşembe günü mevzuat incelemeleriyle ilgili artan endişeler nedeniyle %12'lik düşüş gösterdi. ABD’nin yeni Hazine Bakanı olmaya hazırlanan Janet Yellen hafta içerisinde kripto paraların genellikle yasadışı finansman için kullanıldığı uyarısında bulunmuştu. Söz konusu açıklama yeni ABD yönetiminin kripto para birimleri üzerinde baskı uygulayacağı korkularını arttırdı.

CNBC’nin haberine göre Miller Tabak’ın Baş Borsa Stratejisti Matt Maley herhangi bir piyasa düzenlemesiyle son aylarda Bitcoin’e akan fonların bir kısmının geri çekilebileceğini belirtti.

Maley konuyla ilgili açıklamasında kripto paralar için “Eğer hükümet gelip de daha fazla düzenleme getirmek isterse, likiditenin bir kısmının başka alanlara taşınabileceğini düşünüyorum. Uzun vadede yükseleceğini düşünmeme rağmen bu durum oldukça önemli bir düşüşe neden olabilir görüşündeyim” açıklamasında bulundu.

Maley Bitcoin için sadece kısa vadeli riskler olduğunu düşünmüyor. Aynı zamanda kripto para birimi geçtiğimiz 6 ay boyunca %200’lük bir ralli yaptıktan sonra baş stratejiste göre geri çekilme sürecine girebilir. Maley aşağı yönlü sınır konusunda daha fazla teknik veri için 11 Ocak tarihli dip seviyeyi izliyor.

Baş stratejist Bitcoin’in muhtemelen 30.300 dolar seviyelerine kadar gerileyebileceğini ancak bu gerilemede bol miktarda momentum desteği alacağını belirtti. Yine de bu desteğe güvenilmemesini belirten Maley oldukça önemli bir düşüşü daha öngördüğünü ifadelerine ekledi. Bitcoin gece geç saatlerde 28.944 seviyesine kadar geriledi. Ardından yukarı yönlü harekete geçen kripto para birimi 31.800 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Uzun vadede beklentiler hala yüksek

Maley 25 bin dolar seviyesini dip noktası olacağını düşünüyor. Bu Bitcoin’in Ocak ayındaki en yüksek seviyesinden kabaca %50 düşeceği anlamına geliyor. Ancak yine de baş stratejist kripto paralara yapılan uzun vadeli yatırımların yükseliş trendi göstereceğini öngörüyor.

“Bitcoin’de büyük hareketlenmeleri ve büyük düşüşleri göreceksiniz. Bu nedenle borsacıların çok çok hızlı davranabilmesi gerekecek ve uzun vadeli yatırımcıların çok güçlü bir midesi olması gerekecek.”

 

Bitcoinde toparlanma çabası

 

Z kuşağı yatırımcıların Bitcoin tercihi

 

Bitcoin 20 bin dolara düşebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sword23 Ocak 2021 15:53

    Dijital paralar(coinler) düşenler olduğu gibi dolar karşısında çok yüksek değere ulaşanlar da olacak . BTC ,ETH gibi dijital degerler bence önümüzdeki yıllarda çok daha fazla yatırım yapılacak  yayılmasını sürdürecekler

  • Nedim22 Ocak 2021 16:11

    Hiç bir aklı başında insan evladı bu zırvaya para yatırmaz!  Özellikle bu saatten sonra!  Bunun cesaretle falan da ilgisi olamaz!