E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUzmanlık eğitimindeki doktorlara kurum dışı görev---

Uzmanlık eğitimindeki doktorlara kurum dışı görev

Uzmanlık eğitimindeki doktorlara kurum dışı görev
21 Mart 2020 - 00:44 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik değişikliğiyle uzmanlık eğitimi gören doktor ve diş hekimleri kurum dışında görevlendirilebilecek

Sağlık Bakanlığı, korona virüsle ilgili vaka sayısındaki artışların ardından yeni bir karar aldı. Tıpta ve Diş Hekimliği'nde Uzmalık Eğitimi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlayan Sağlık Bakanlığı, uzmanlık eğitimi gören doktor ve diş hekimlerinin görev yaptığı kurum dışında 3 ayı geçmemek üzere görevlendirilmesinin yolunu açtı. 

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeyle, 26 Nisan 2014 tarihli yönetmeliğin 11. Maddesinin "Uzmanlık öğrencileri, uzmanlık eğitimi uygulamasından sayılmayan işlerde görevlendirilemez." şeklindeki 4.fıkrasına ek yapıldı.

Buna göre, deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı ve hizmetin normal olarak sürdürülemediği hallerde uzmanlık öğrencileri, hekimlik görevlerini yürütmek üzere eğitim gördükleri kurumun dışındaki aynı ilin sağlık tesislerinde 3 ayı geçmemek üzere görevlendirilebilecek.

Ayrıca, bu görevlerde geçen süreler eğitim süresinden sayılacak.

Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veteriner Hekim H.B21 Mart 2020 08:05

    Veteriner hekimlik acilen sağlık Bakanlığına bağlanmalı

  • akıl21 Mart 2020 09:49

    veteriner sen baya boş bir insanmışsın yazık o hayvanlara...

  • doğru 21 Mart 2020 09:43

    senin gördüğün derslerle tıpta gösterilen dersler in hiç alakası yok ,adam 150.000 sıralamayla veteriner oluyor kendisini hekim ilan ediyor tıpta adam ilk bine giriyor on senen okuyor günde on saat ders çalışıyor çoğu tıp ı bitiremiyor,sen tıp fakültesi birinci sınıftaki en basit ders olan anatomiyi görünce kendini tıp eğitimi aldığınımı zannediyorsun...