E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUzmanlardan Omikron uyarısı: Maskeyi bir an bile indirmeyin---

Uzmanlardan Omikron uyarısı: Maskeyi bir an bile indirmeyin

Uzmanlardan Omikron uyarısı: Maskeyi bir an bile indirmeyin
02 Ocak 2022 - 13:03 borsagundem.com

ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner, Omikron varyantının bulaşıcılığı hakkında önemli uyarılarda bulundu. Reiner, Omikron varyantının eskiye oranla hiper bulaşıcı bir hale geldiğini belirtti.

Omikron varyantının bulaşıcılığına dikkat çeken Amerikalı bilim insanları, "Kısa süreli bir karşılaşma, ya da maskeyi bir anlık indirmek virüse yakalanmaya neden olabilir" uyarısı yaptı.

ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner virüsle ilgili pandeminin başında uyguladığımız bazı kuralların artık geçerliliğini yitirmeye başladığını söyledi.

HİPER BULAŞICI

Reiner eskiden virüslü biriyle 2 metreden kısa bir mesafeden temasınız olursa ya da 15 dakikadan fazla temasta kalırsanız virüsü kapma riskinin bulunduğuna yönelik bilgiler verildiğini söyledi.

Reiner, bu bilgilerin artık rafa kalkması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Reiner korona virüsün Omikron varyantının eskiye oranla hiper bulaşıcı bir hale geldiğini söyledi.

Virüslü kişilerle çok kısa süreli bir görüşme, maskeyi çok az indirmek ya da virüslü birinin bindiği asansöre binmek gibi aktivitlerin bulaşa neden olduğu konusunda uyardı.

ÇOK KOLAY BULAŞIYOR

ABD başta olmak üzere dünya genelindeki rekorlar kıran vaka sayılarının nedeninin de Omikron varyantının çok kolay bulaşması olduğu belirtildi.

ABD'nin yanı sıra İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi Avrupa kıtasındaki pek çok ülkede de geçtiğimiz hafta vaka rekorları kırılmıştı

Bilim insanları, yeni önlemler alınmazsa önümüzdeki aylarda vaka artışları nedeniyle bir çok sektörün durma noktasına gelebileceği konusunda uyarıyor.

Yerli ve milli KOVİD-19 tanı kiti kullanıma sunuluyor

Omikron küresel ekonomiyi önceki dalgalar kadar sarsmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)